15 Haziran 2009

Öğretmen Lisesinden Örnek Davranış

Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi yönetici ve öğrencileri 44 kişinin öldüğü katliamın yaşandığı Bilge köyüne komşu olan Sultanköy İlköğretim Okulunu kardeş okul seçerek onları ziyaret edip bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verip, hazırlamış oldukları yardım kolilerini bıraktılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeyard%C4%B1m.jpg
Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi yönetimi ve öğrencileri düzenledikleri “Bahar Şenlikleri” etkinlikleri kapsamında açmış oldukları kermesten elde ettikleri bütün gelirle Sultanköy İlköğretim Okuluna bir yardım seferberliği yaptılar.

Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, kendi emekleriyle gerçekleştirdikleri kermesten elde ettikleri gelirleri toplayıp çok anlamlı bir organizasyona imza attılar. Toplanan paralarla 250 okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar alan öğrenciler öğretmen ve idarecileriyle beraber Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Tekin’in refakatinde Sultanköy İlköğretim Okuluna gidip bu yardımları ulaştırdılar.

Anadolu Öğretmen Liseli öğrenciler minik öğrencilere almış oldukları kıyafetleri kendi elleriyle giydirdiler.

Minik Öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi…

Okula yapılan bu ziyaret ve yardımları gören Sultanköylü minik öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Anadolu Öğretmen Liseli abi ve ablalarıyla tanışıp konuşan miniklerin mutluluğu, heyecanı ve memnuniyeti görülmeye değerdi.

Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ana sınıfı öğrencileri başta olmak üzere bütün öğrencilerle hoşça vakit geçirdiler.

Miniklerin folklor gösterisine herkes katıldı…

Mutluluk ve memnuniyetlerini ifade etmekte hiç zorluk çekmeyen minikler bütün hünerlerini sergilemek için birbirleriyle yarışıp adeta misafirperverliklerini gösterdiler. Minik öğrencilerin folklor gösterisine Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Tekin, Müdür başyardımcısı Mehmet Emin Esen, öğretmenler ve misafir öğrenciler de eşlik etti.

Bu mutluluk ve kardeşlik tablosu karşısında çok duygulandığını belirten Anadolu Öğretmen Lisesi Mehmet Tekin, böyle bir organizasyonun yapıldığı bir kurumun idarecisi olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Mehmet Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyal etkinlikler, yardımlaşmalar, ziyaretler de eğitim öğretimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz bahar şenlikleri kapsamında öğrencilerimiz tarafından yapılan kermeste elde edilene gelirle bu organizasyonu düzenledik. Öğrencilerimiz hem eğlendi hem de yardım etmenin güzelliğini ve huzurunu yaşadı. İnşallah bu etkinliklerimize devam edeceğiz.”

Bu yardım ve kardeşlik ziyareti, büyüklerde bir onur, küçüklerde de tarifsiz bir tebessüm oluşturarak ve hatıra fotoğrafları çekilerek son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum