19 Haziran 2009

Zayıflar, obezlerden daha az yaşıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/19/obezite.jpg
Japonya'da yapılan bir araştırma, zayıf insanların tombullara göre altı ila yedi yıl daha az yaşadığını, hatta obezlerden de daha az yaşadığını gösterdi.

Tohoku Üniversitesinden profesör Ichiro Tsuji yönetiminde Sağlık Bakanlığından bir ekip, Japonya'nın kuzeyindeki Miyagi bölgesinden 40-79 yaş arasındaki 50 bin kişiyi 12 yıl boyunca inceledi.

Vücut kütle endeksine göre dört grubun oluşturulduğu araştırma, 40 yaşında makul bir kilo fazlalığı bulunan insanların, çok zayıflara göre altı ila yedi yıl daha fazla yaşadığını, çok zayıfların yaşam süresinin obezlere göre de 5 yıl daha az olduğunu ortaya koydu.

Vücut kütle endeksi 25-30 olan kişiler hafif kilolu, 30'un üzeri şişman ve aşırı şişman olarak kabul ediliyor.

Tohoku Üniversitesinden profesör Shinichi Kuriyama, zayıf insanların daha yüksek risk taşıdığını keşfettiklerini belirterek, zayıfların yaşam süresinin daha az olmasının başlıca nedenlerinin, zatürre gibi hastalıklara karşı daha dayanıksız olmaları ve damarlarının dayanıksızlığına bağlı olduğunu kaydetti.

Kuriyama, "ancak insanlara istedikleri kadar yemelerini tavsiye etmediğini" söyleyerek, "zayıfların normal bir kiloya ulaşmalarının tercih edileceğini, diğerlerinin de daha fazla kilo almalarının arzu edilir bir durum olmadığı düşüncesini taşıdıklarını" belirtti.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum