16 Temmuz 2009

Ankara'da Destek Turları

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu ile birlikte Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’de eşlik etti. 7 Temmuz Salı günü gerçekleşen ziyarette Belediyenin yapacağı çalışmalara Bakan’dan destek istendi.

Diğer taraftan 8 Temmuz Çarşamba günü TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı ziyaret eden Milletvekilimiz ve Belediye Başkanı Mardin’de Kentsel Dönüşüm Projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Mardin Kentsel Dönüşüm projesini çok önemsediklerini belirterek, tarihi kentte hak ettiği değeri vereceklerini söyledi.

Projenin ihale aşamasına geldiğini belirten Bayraktar, Mardin’de tarihi dokuyu aslına uygun hale getireceklerini söyledi. Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi Mardin'de gerçekleştiriliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 7 bin yıllık tarihi kentin siluetini bozan betonarme binalar yıkılacak.

Mardin Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü çerçevesinde SİT alanındaki betonarme binalar yıkılarak yerine yaklaşık 2 bin konut yapılacak. Bölgede hak sahibi kişilerin TOKİ tarafından yapılacak olan konut veya ticari yapılardan faydalanabileceği belirtilirken, yapılacak konutların çağdaş özelliklere sahip, modern standartlarda kentsel bir alan oluşturacağı kaydedildi.

Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Projenin Türkiye için örnek bir proje olduğuna dikkati çeken AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin açısından hayati önem taşıyan bir projeyi ihale aşamasına getirmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, bu proje ile birlikte Mardin'in SİT alanının 1930'lu yıllardaki aslına döneceğini kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin en kapsamlı projesi olduğunu kaydeden Bekin Şahkulubey, projeyle hem şehirleşme açısından önemli bir adım atılacağını, hem Mardin'in SİT alanının çarpık ve betonarme binalardan kurtulacağını, Mardin'deki konut açığının önemli ölçüde azalacağını sözlerine ekledi
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum