5 Temmuz 2009

Başkalarının Yerine Ehliyet Sınavına Girenlere Gözaltı

Mardin’de, para karşılığı sahte belgelerle başkalarının yerlerine ehliyet sınavına girdikleri iddiası ile yaklaşık 20 kişi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.
http://www.albayrakgazetesi.com/includes/fckeditor/dosyalar/resim/E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M/%C4%B0nternet%20%C3%BCzerinden%20ehliyet%20s%C4%B1nav%C4%B1%20copy.gif
Gözaltına alınanların sorgusu devam ederken, kendi aralarında, başkasının yerine ehliyet sınavına girenlere “yedek” adını verdikleri öğrenildi.

Mardin Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarı çalışma doğrultusunda, bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları yazılı sınavına para karşılığı başkalarının girdiği bilgisini edindi. Soruşturmada, sahtecilik organizasyonunun, Mardin’deki bir sürücü kursu aracılığıyla gerçekleştirildiği iddia edildi. Takip sırasında, kurs sahipleri ve bazı görevlilerin, sürücü adaylarının yerine “yedek” tabir edilen maddi durumu iyi olmayan kişileri düzenledikleri sahte belgelerle sınava soktukları belirlendi.

Harekete geçen ekipler, yaptığı baskınlarla, para karşılığında sınava giren ve yerine sınava girdiği belirlenen 20’ya yakın kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, çok sayıda sahte sınav belgesi ve nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Bu arada sınavın yapıldığı Abdulkadir Tutaşi İlköğretim Okulunda güvenlik kamera kayıtlarına da geçen soru kitapçığının çalındığı ve bu olayla ilgili olarak da okulda görevli hem öğretmen hem de polisler hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.
mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum