2 Temmuz 2009

İşverene 'Kürtçe Kurs' Şartı

http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/16841.jpg
DTP'li Sur Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi arasında bir süredir devam eden toplu iş görüşmeleri, bugün anlaşma ile son buldu.
DTP'li Sur Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi arasında bir süredir devam eden toplu iş görüşmeleri, bugün anlaşma ile son buldu. İmza törenine Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş , Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi Başkanı Vezir Perişan, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediye bütçesinin göz önünde bulundurularak sözleşme metinin imzaya açıldığını ve çalışanlarının mağdur edilmemesinden yana bir politika izlediklerini belirti.

Toplu iş sözleşmesinde, toplumsal yasama müdahil olan ve toplumsal yasamı değiştiren maddeler olduğunu belirten Demirbaş, söyle konuştu:

“Daha önce ikinci eşlere karşı bir yaklaşımız olduğu gibi aile içi şiddete karşı da bir yaklaşımımız var. O yüzden de bunu sözleşmeyle teminat altına aldık”

Demirbaş, imzalanan sözleşme şartlarında, “eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan personelin maaşının yarısının eşine ödenmesi, doğum yardımının kadın personele ödenmesi, çalışanın istifası halinde ödenecek olan sosyal alacaklar ile kıdem tazminatının personel eşi nezdinde ödenmesinin yanı sıra, çok eşlilik yapan personelim sosyal alacakları ile kıdem tazminatlarının resmi ilk eşine verileceğini maddelerinin de bulunduğunu” söyledi.

Demirbaş, toplu iş sözleşmesinde ayrıca, “çok dilli belediyecilik” kapsamında işverenin Kürtçe, Süryanice ve Ermenice dillerinde kurslar düzenlemesinin şarta bağlandığını kaydetti.

Belediye İş Diyarbakır Şubesi Başkanı Vezir Perişan da, toplu sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştirdiklerini” vurguladı.
www.haberdiyarbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum