22 Temmuz 2009

Mardin Belediyesi, Ekmek Fiyatını Düşürmek İçin Fırıncılarla Masaya Oturacak

Mardinliler buğday üretiminin yoğun bir şekilde yapıldığı illerden biri olan Mardin’de ekmeği pahalı şekilde tüketmelerine tepki gösterdi.


Artan yoğun tepkiler karşısında harekete geçen Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, önümüzdeki günlerde fırıncı esnafı ile halka ucuz ve kaliteli ekmek yedirmenin formulü için bir araya geleceklerini söyledi. .

Mardin’de üretilen ekmeğin hem pahalı hem de kalitesiz olduğunu dikkat çeken Murtaza Varlık; mazot ve buğday fiyatlarında düşüş olmasına rağmen bunun ekmeğe yansımadığını ifade ederek “Pahalı ekmek yüzünden halktan belediye ekmek üretsin diye talep gelmektedir.”dedi.

Ekmeğin en pahalı satıldığı illerden birisinin de Mardin olduğuna dikkat çeken Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, Mardin halkından, belediyenin Halk Ekmek benzeri fabrika kurma talebi geldiğini sözlerine ekledi.

Varlık sözlerine şu şekilde devam etti:

”Halkımızdan ekmekle ilgili günde yüzlerce şikayet almaktayız. Zaten geçim sıkıntısı içindeki hemşehrilerimize daha ucuz ekmek yedirmenin yollarını aramalıyız. Önümüzdeki günlerde fırıncı esnafıyla bu konuları görüşmek için toplantı yapmayı düşünüyoruz.”dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum