19 Temmuz 2009

Mardin’de Korkutan Kene Vakaları

Mardin’de son üç günde yaşanan 11 kene vakası vatandaşları tedirgin etti. Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ne kaldırılan 12 yaşındaki Sümeyye Özmen ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Mardin’de son üç günde yaşanan 11 kene vakası vatandaşları tedirgin etti. Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ne kaldırılan 12 yaşındaki Sümeyye Özmen ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Mardin’de son üç günde yaşanan 11 kene vakası vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açarken son üç ay içinde ise Mardin merkez ve ilçelerinde 150 kişinin kene ısırması sonucu hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Banyo yaptığı sırada sırtıda kene olduğunu fark eden 12 yaşındaki kız Sümeyye Özmen, durumu anne ve babasına anlattı. Keneyi çıkarmaya çalışmaması konusunda ailesince yapılan uyarıyı dikkate alan Özmen, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Koltuk altındaki kene, doktorlar tarafından çıkartılan Sümeyye Özmen, gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra taburcu oldu.Özmen’in sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol için üç gün sonra tekrar hastaneye geleceği bildirildi. Canlı olarak çıkartılan kenenin de inceleneceği kaydedildi.

Mardin Kadın doğum ve Çocuk Hastanesine kene ısırması sonucu başvuran 12 Küçük Sümeyye’nin sırtındaki keneyi başarılı bir şekilde çıkaran dr. Adil Gören son üç gün için de 11 kene vakasının yaşandığını söyledi. Kene vakasının Mardin’de genelde kırsal kesimde yaşandığını dikkat çeken Dr. Gönen, son 3 ayda yaklaşık 150 kişinin kene ısınması sonucu hastaneye başvurduğunu belirterek, bazıları ölümle sonuçlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kene ısırma vakalarını önemsediklerine ifade etti.

Birçok kişinin "Bizim keneler zararsızdır bir şey yapmaz" diyerek sağlık kuruluşlarına gelmediğine dikkati çeken Dr.Gönen, özellikle pikniğe giden ve kırsal alanda yaşayan vatandaşları, olası bir kene ısırması sonucunda vücuduna yapışan keneyi elle çıkarmamaları konusunda uyararak, en yakın sağlık kuruluşuna gitmelerini tavsiye etti.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum