5 Temmuz 2009

Nusaybin MYO için ilk toplantı yapıldı

Artuklu Üniversitesi bünyesinde ilçemize Meslek Yüksek okul açılması için yapılan çalışmalar çerçevesinde Nusaybin’de ilk toplantı yapıldı. Toplantıya , Artuklu Üniversitesi Yapı işleri daire başkanı Fahrettin Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Nusaybinli iş adamları, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika, Siyasi Parti, Dershane yöneticileri ve Gazeteciler katıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifenusaybinmyo.jpg
- Eğitim işini Eğitimciler üstlendi
Toplantıda ilk söz alan İlçe Milli Eğitim müdürü Aydın, Mardin’de Üniversite kurulmasının hepimizin hayali olduğunu dile getirdi.
Mardin’de Artuklu Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte tüm bağlı ilçelerde olduğu gibi Nusaybin’in de meslek yüksek okul talebi olduğunu belirten Aydın; “İlçemizde meslek yüksek okul kurulması talebinde bulunacak oluşumlar şimdiye kadar maalesef başarısız oldular. Bunun üzerine Eğitim sendikamız, ilçemize Meslek Yüksek okul açılması için oluşum başlattı. Bu gün Nusaybin’de söz sahibi bütün arkadaşlarımız aramızda. Temennim, bu oluşumuzun başarıya ulaşmasıdır. Eğitimci arkadaşlarımızı, yaptıkları bu girişimden dolayı kutluyorum” dedi.
Nusaybin’e Meslek Yüksek Okulu kurulması için girişim başlatan Eğitim Bir Sen başkan Abdulselam Demir, hedeflerinin önce yüksek okul daha sonra Fakülte olacağını söyledi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’la yaptıkları görüşmeler ve başlattıkları girişimler hakkında toplantıya katılanlara bilgi veren Demir, Nusaybin’e Meslek Yüksek Okul kurulması için önce bir dernek kurmaları gerektiğini dile getirdi.

- Nusaybin – Der için Tüzük oluşturuldu
Nusaybin’e Meslek Yüksek okul kurulmasına öncülük edecek Nusaybin Fakülte ve Meslek Yüksek okul yaptırma ve Yaşatma Derneği (Nusaybin-der) için yapılan görüşmeler sonucunda tüzük oluşturuldu. 50 kişilik dernek kurucu listesi oluşturulurken, Derneğin geçici kurucu yönetimi ise şöyle oluştu; “ Dernek Başkanı Mehmet Zeki Can, yöneticiler; Takyeddin Aktaş, Müfit Adnan Yumuşak, Av.Abdullah Düzgün, Zeynel Tunçalan, Halil Can, Ömer Özel, Muammer Aslan, Abdulhalim Aydın, Abdulkadir Asman, İhsan Dilek, Mehmet Şafak Kavak, Şerefhan Ciziri ve Adnan Danışman.

- Esnaf Sanatkar odası başkanı Taşpınar, dernek binası için yer verdi
Meslek Yüksek Okul kurma ve yaşatma derneği ismi ile tüzüğünün belirlenmesi üzerine derneğin yeri konusunda görüşmeler yapıldı. Derneğin yeni kurulacak olması ve maddi gücünün olmaması sebebiyle Nusaybin Esnaf Sanatkar Odası başkanı Necat Taşpınar, bir yıl boyunca dernek için büro sözü verdi.
Meslek Yüksek okul için yapılan bu oluşumun çok ciddi olduğunu belirten Taşpınar, ilçedeki sorunları bir an önce bitirerek Rektörlüğe verecek dosyalarının olması gerektiğini söyledi.

- Artuklu Yapı işleri daire başkanı Çiçek; “Bu oluşum gurur tablosudur”
Nusaybin’e kurulması hedeflenen Meslek Yüksek okul için ilçedeki bütün kesim ve siyasi düşünceleri bir arada görmekten memnun olduğunu bildiren Artuklu Üniversitesi Yapı işleri daire başkanı Fahrettin Çiçek, sorumluluğun çok ağır olacağını söyledi.
Çiçek; “ayrılıklar bu ilçeye hep zarar verdi. Fikirlerinizi içinizde bırakın. Ortak payda Nusaybin olsun. Çocuklarımızın bizden hesap sormalarına izin vermeyin. Yeni kurulacak derneğin maddi gücünün oluşturulması gerekir. Tüm yeryüzündeki Nusaybinlilere ulaşıp onların katılımlarını sağlamamız gerekir. Kimse bu işte geri çekilmemelidir ” dedi.
Artuklu Üniversitesi Rektörü Omay’ın Nusaybin hakkında çok bilgi sahibi olduğunu dile getiren Çiçek; “Nusaybin’i Rektör hocamdan dinlemenizi isterdim. Bu ilçeye ne kadar yabancı olduğunuzu görürdünüz” şeklinde konuştu.
Toplantıya katılanların oy birliğiyle dernek geçici yönetim kurulu başkanlığına seçilen Mehmet Zeki Can yaptığı açıklamada, Meslek Yüksek okul için çok iyi bir oluşumun meydana geldiğini söyledi.
Eğitim Bir sen olarak oluşuma başladıklarını ancak bu saatten itibaren sendika üyesi olarak değil tüm kesimleri bir araya getiren bir oluşumu temsil etmeye çalışacaklarını kaydeden Can, bu ilçeye sorumluluk bağıyla bağlı olan herkesi temsil edeceklerini, ortak noktanın Nusaybin olacağını sözlerine ekledi. / Arif Altunkaynak - Nusaybin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum