27 Temmuz 2009

ŞİŞMANLIK TARİHE KARIŞACAK

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6870492293587553.jpg
Yeni bir araştırma, beyindeki bir enziminin azalmasının iştahı kestiği, enerji verdiği ve kilosunu kontrol altına almaya çalışan insanlara yardımcı olduğunu gösteriyor.
VÜCUT KİMYASALIJournal of Clinical Investigation isimli dergide yayınlanan çalışmada, prolilkarboksipeptidaz isimli enzim, açlığı azaltan vücut kimyasalı olan alfa melanosit uyarıcı hormonu (alfa-MSH) düzenliyor. Eğer PRCP enzimi engellenirse, alfa-MHS seviyesi yüksek kalıyor ve iştahı frenliyor.

ENERJİ SEVİYELERİ
Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar, farelerde PRCP'yi engellediklerinde, kemirgenlerin kilo verdiğini, enerji seviyeleri korunduğunu ve tip 2 diyabet hastalığının gelişme riskinin azaldığını gördüler.

DAHA AZ KİLO ARTIŞI
Hatta, yağlı yemekler ile fast-food yiyen farelerde bile PRCP engellenince, farelerin normal şekilde beslenen farelerden daha az kilo artışı olduğu belirtildi. Araştırmacılar, bulgularının obezite ve tip 2 şeker hastalığı gibi metabolik bozuklukların tedavisinde ilaçlar geliştirmek için yeni hedefler sağlayacağını söylediler.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum