1 Ağustos 2009

TRT 6 (TRT ŞEŞ )YENİ YAYIN DÖNEMİNDE

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C7473021377109232.jpg
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT 6 (TRT ŞEŞ) ‘ın yayına başlamasından sonra, özellikle terör örgütünün propagandasını yapan diğer televizyonların reytinglerini düşürmeye başladı.

TRT 6 önümüzdeki günlerde bölgeden daha aktif yayın yapacağı kaydediliyor. Her geçen gün daha çok izlenmeye başlayan TRT 6, yeni yayın döneminde yeni programlar yapmaya başladı. Yönetmenliğini Ali İhsan Ürün’ün Masmedya’ın yapımcılığını üstlendiği sunuculuğunu ise Hüseyin Tatar’ın yapacağı Dem U Devran “An ve zaman” adlı program Eylül ayında yayına girmesi bekleniyor.

TRT 6 yayınlanacak olan Dem u devran programı; Midyat’ın yanı sıra, Hasankeyf, Ağrı, Kars, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Adıyaman gibi doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinden 13 ayrı programın çekileri yapılıyor. Dem u devran programın 6 bölüm çekimleri ise Midyat’ta yapıldı.

TRT 6 yeni yayın döneminde başlayacak olan “Dem u devran” programı Mardin’in Midyat ilçesinde çekimlerin yaptı. Estel Kent Müzesinde çekimleri yapılan program’da Midyat’ın tarihi, turistik mekânları yanı sıra, el işlememsi ürünler, taş ustalarının eserleri, gümüş telkari sanatı, halk oyunları, halk müziği sanatçıları ile Midyat’ın gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi mekânları tanıtılıyor. Programa ayrıca belediye başkanı Şehmuz Nasıroğlu, Kuyumcular Odası Başkanı Ali Aslan, taş ustası, Mardin’in yöresel ses sanatçısı Ahmet Salavran konuk olarak katıldılar. Dem u devran programı çekimleri için 45 personel, 4 kamera ve 1 Jimmy kamera ile çekimler yapıldı.

İlgi ile izlenmesi beklenen, dem u devran “an ve zaman” Eylül ayın da TRT 6 (TRT ŞEŞ) yönetmeni Ali İhsan Ürün, Türkiye mozaiğini göstermesi açısından çok önemli bulduğunu belirterek, “Bölgenin özelliklerini aktüel çekiler ile desteklediğinden. Kültürel, sosyal, zenginliği tanıtım açısından iddialı bir program olacak. Bu şehirleri ve yaşayan halkı bire bir iç içe yansıtacağı için bölgenin yerel halkından belendiğinden dolayı çok güzel bir program olacaktır.”şeklinde konuştu.

Grant Etselde konaklayan TRT ekibi Midyatlıların ilgisini çekti. TRT 6 çekimler sırasında yaptığı katkılardan dolayı Grant Estel Oteli Genel Müdürü Sait Keser’e plaket verildi. Plaketi pragmamın sunucusu Hüseyin tatar ve yönetmeni Ali İhsan ürün’ün elinden alan Keser duygulu anlar yaşadı. Keser amacımız, “Midyat’ın tanıtımına katkıda bulunmaktır. Elimizden gelen gayreti herkes için yapmak bizim görevimizdir” diyerek, “Otel olarak bölgemizde çekilen film, dizi, klip ve sinema için elimizden gelen gayreti yapımcıların hizmetindedir. Midyat’ın kültürel zenginliğini tanıtması açısından yapılacak olan bu tür çalışmaları elimden geldiği kadar destek vermek bizim görevimizdir.”dedi.
SELAHATTİN EROL
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum