11 Eylül 2009

Bayrampaşa ile Mardin arasında Ortak Kültür Hattı kuruldu

İstanbul’da Bayrampaşa Belediyesinde Fotoğrafçılık Atölyesi, Müzik, Yazı Atölyesi ve Tiyatro alanlarında eğitim alan gençler hünerlerini gösterdi.

Gençlerin dünya gündemine ve sosyal olaylara karşı duyarlılığını arttırmak ve gençlerin bu konulara aktif katılımını desteklemek üzere hazırlanan proje kapsamında MAREV’in öncülüğünde Bayrampaşa Belediyesi ile Mardin arasında bir kültür hareketi köprüsü kuruldu.

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Meclisinin ’Ortak Kültür Hareketi Projesi’ kapsamında Mardin’den 15-18 yaş arası 15 gencin 15 Temmuz-7 Eylül tarihleri arasında halk oyunları, Fotoğrafçılık Atölyesi, Müzik, Yazı Atölyesi ve Tiyatro alanlarındaki gösterilerini Atatürk Kültür Merkezinde sergilediler.

Gösteriyi izlemek üzere Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süer, Belediye Başkan Vekili Zeynel Bakırcı, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, MAREV Bakırköy Şube Başkanı İbrahim Biter ile öğrencileri kalabalık bir grup katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahraman, ülkemizin çeşitli bölgelerinde ekonomik güçlük yaşayan ya da bulunulan coğrafya itibarıyla imkanları kısıtlı gençlerin topluma dahil olmaları için hazırlanan bu proje dolayısıyla Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Meclisi ile projeye dahil olduklarından dolayı Mardinli öğrencileri tebrik etti. Toplumumuzda sosyal ayrımcılığın kalkması için her kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini savunan Başkan Kahraman, Mardinli gençleri bu konudaki çalışmalarını her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Bu projenin örnek davranışları beraberinde getirdiğini belirten Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süer ise bu gençlerin sosyalleşmesi, özgüvenlerinin ve sorumluluk duygularının artmasının kendileri dışında çevrelerine de etki edeceğini belirtti.

Projenin İçeriği

Projenin ana teması ekonomik sıkıntılar ve bulundukları yer itibariyle toplum tarafından ayırıma maruz kalmış gençlerin İstanbul’a getirilerek buradaki yaşıtlarıyla beraber vakit geçirmelerini sağlamak, onların sosyal ayrımcılıkla ilgili bilinçlenmelerini ve bu konuda mücadele edebilmeleri için öz güvenlerinin ve sosyal yönlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır.

Projedeki faaliyetlerde gençlerin etkileşim dışında yaratıcılıklarını kullanabilecekleri ve girişimciliklerini destekleyecekleri faaliyetlere de yer verildi. Proje başlangıç anından itibaren gençlerin aktif katılımı ile sorumluluk ve öz güven duygularının kazanımını ve sosyal ayrımcılık hakkında fikir sahibi olarak sorunun çözümüne yönelik yaratıcı çözümler bulmalarını amaçladı.

Gençler bu toplumun geleceği olarak ayrımcılığın ortadan kalkmasında etkin rol oynayacaklardır.

Proje kapsamında yapılan etkinliklerden olan tiyatro gösterileri, spor müsabakaları, kompozisyon yarışmaları ve atölye çalışmaları gençlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya yardımcı olup yenilikçilik ve yaratıcılık yönlerini geliştirmede önemli bir etken oldu. Gelişen sosyal yönlerinin yanı sıra gençlerin kendilerine olan güveni gittikçe artacak ve projenin hedeflediği ortamın sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum