13 Eylül 2009

Bu site, 520 haftadır 'Hasankeyf' diyor!

http://lh5.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/Sq1OC23EdnI/AAAAAAAAZUk/Los9XtUYo-E/s576/www.hasankeyf.itgo.jpg
Diyarbakırda yaşayan Sürgücülü fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Mehmet Masum Süer'in, internet ortamında Hasankeyfle ilgili en büyük kaynak site olma özelliğini yıllardır sürdüren özel sitesi, yayında 520. haftasını doldurdu.

www.hasankeyf.itgo.com web adresinden yayın yapan sitenin 1996 yılı sonlarında yayına başladığını, iki yıl sonra da bu adres alınarak kalıcılaştırıldığını belirten Mehmet Masum Süer, 'Yayına başladığımız yıllar bölgede şiddet olaylarının olanca hızıyla sürdüğü ve arttığı bir dönemdi. Ilısu Barajı sorunu da henüz pek anlaşılmış değildi. Böyle olunca haklı olarak bazı çevreler, "bu kadar sorun dururken Hasankeyf'in sırası mı dercesine" bu çabamı yadırgadılar. Barajın yapılmasında ısrar eden bazı çevreler ise bu süre içerisinde zaman zaman emaillerle tehdit ederek hakaretler yağdırdılar..' diyor.

Sitesinde, Hasankeyf'in değişik dönemlerinde çektiği fotoğraflarıyla her türlü tanıtıcı bilginin yanısıra, antik kentle ilgili olarak basında yer alan haber ve yorumlara yer verildiğini bildiren Süer, amacının Hasankeyf'le ilgili araştırma, inceleme ve tartışmalara kaynaklık edebilecek belgeleri bir adreste toplamak olduğunu söylüyor. Süer, siteyle ilgili şu bilgileri veriyor: "Sitenin bu noktada amacına ulaştığını sanıyorum. 1996 yılından beri dünyanın hemen her ülkesinden üniversite, araştırma enstitüleri ve medya kuruluşları siteye büyük ilgi gösteriyor. Site ziyaretçilerinin önemli bir bölümünü dünyadan ve Türkiye'den akademik çevreler oluşturuyor. Yüzlerce araştırma görevlisi ve öğrenci, araştırma ve tez konuları için siteye başvurup yardım istiyor. Ayrıca yerli ve yabancı gazete ve dergiler, haber ve yazılarında kullanmak üzere zaman zaman Hasankeyf fotoğraflarını istiyor. Yurt dışından Hasankeyf'i ziyaret eden heyet ve turistlerden bazıları da yöreye gelmeden önce bana başvurup, konaklama, ulaşım gibi konularda özel bilgiler istiyor." diye belirtti.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum