20 Eylül 2009

Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen'e Ailesi Gelin Arıyor

İki metre 47 santimetre boyuyla dünyanın en uzun insanı olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren Sultan Kösen(27)'in Mardin'deki ailesi, oğullarını ilk fırsatta evlendirmek istiyor.

Oğlunun mürüvvetini görmek istediğini belirten anne Kösen, gelin bulmak için köy köy dolaşıyor.

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde ikamet eden Sultan Kösen, rekorun bir önceki sahibi Çinli Bao Xishun'dan 10 santimetre daha uzun olduğunun resmi olarak belgelenmesiyle yeni rekorun sahibi oldu. Rekoru tescillenen Sultan Kösen bir aylık dünya turuna çıktı. Bir haftadır Avrupa ülkelerini dolaşan Kösen, ekim ayının 10'una doğru Türkiye'ye dönecek.

Anne Ayşe Kösen, oğlunun Türkiye'ye dönüşünde konvoyla karşılayacaklarını ve kendisi için kurban keseceklerini söyledi. İlk işinin oğlunu evlendirmek olacağını söyleyen anne Kösen, onu zor şartlar altında büyüttüğünü ifade etti. Bütün dünyanın oğlunu konuşmasının kendisini çok sevindirdiğini anlatan anne Kösen, hayatında ilk defa yüzünün güldüğünü belirtti.

Sultan Kösen'in ninesi Zeynep Kösen ise oğlunun Guinness Rekorlar Kitabı'na girişini zılgıtlarla karşıladı.

Torunun doğduğu ilk günden beri hep çevresinden dışlandığını ve yalnızlığa itildiğini dile getiren nine Kösen, ilk iş olarak annesi ile birlikte dev Sultan'a kız baktırmak olacağını sözlerine ekledi.

Amca Munir Kösen ise yeğeni sayesinde artık bütün dünyanın hem kendi köylerini hem Mardin'i hem de Türkiye'yi tanıyacağını belirterek, şimdiden Sultan'ı karşılamak için program hazırladıklarını ifade etti.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmesinin ardından Sultan Kösen, İngiltere, Amerika Birleşik Devletler, Hollanda, Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkeleri kapsayan bir aylık dünya turuna çıkmıştı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum