29 Eylül 2009

Hamburg Üniversitesinden Hasankeyf’İ yaşatma mücadelesine ilgi

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6023627763358871.JPG
Hamburg Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkoloji anabilim dalı kurucusu ve başkanı Raoul Motika’nın da aralarında bulunduğu öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan bir heyet Hasankeyf’e gelerek gezi ve incelemelerde bulundu.

Hasankeyf Yaşatma girişimi sekretaryası ile de bir görüşme yapan Hamburg Üniversitesi heyeti Hasankeyf’i yaşatma konusunda verilen mücadele ve Ilısu barajı ile ilgili son durum konusunda bilgi aldılar.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tarihi alanlarda gezi ve incelemeklerde bulunmak üzere Türkiye ye gelen heyet Hasankeyfi de ziyaret ettiler.

Hasankeyf’i çok beğendiklerini belirten heyetin ortak görüşü “ Hasankeyf’in mutlaka doğal şekli ile korunması” yönündeydi.

Gelecek sene daha geniş bir heyetle Hasankeyf’e geleceklerini belirten heyet Hasankeyf gezisinin ardından Midyat’a hareket etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum