16 Eylül 2009

MARDİN'E 6 BİN SURİYE VATANDAŞ'I GELECEK

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C8940411219932621.JPG
Suriye Arap Cumhuriyeti El haseki Vilayeti Valisi Muazza Necip Sellüm, Ramazan bayramında 6 bin Suriye vatandaşının akrabalarıyla bayramlaşmak için Mardin’e gideceğini söyledi.

El Haseki Valisi Muazza Necip Sellüm Gazetemiz Muhabirine yaptığı açıklamada,iki komşu il ve ülke arasında akrabalık ve kan bağlarının bulunduğuna belirterek, ramazan bayramını akrabalarının yanında geçirmek isteyen 6 bin dolayında Suriye vatandaşının Mardin’e Nusaybin sınır kapısından geçiş yapacağını söyledi. Nusaybin ve Kamışlı Kaymakamlıkları arasında gerçekleştirilen protokol gereği Mardin ve Haseki illerinde bulunan akrabaların bayramları bir arada geçirmelerine imkan sağlandığını ifade eden Sellüm” Sınır boyundaki illerde karşılıklı kız verme ve almalar olmuştur. Geçmiş dönemde sınırlar belirlenirken akrabaların bir kısmı Türkiye’de bir kısmı Suriye’de kalmıştır. Mardin ve El Haseki illerinde yaşayan insanların birbirlerine kan bağı, akrabalık bağı daha güçlüdür. Ramazan Bayramında 6 bin vatandaşımız akrabalarıyla bayramlaşmak için Mardin’e gidecek. Akrabalık bağları bu kadar güçlü olan iki komşu il ve ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha güçlü olması gerekir. Suriyeli vatandaşlarımızın Kamışlı ilçemizden Nusaybin ilçesine geçmeleri için her türlü işlemleri tamamladık” dedi.

Nusaybin İlce Kaymakamı Yücel Gemici, Suriye’den bayramlaşmak amacıyla Nusaybin Sınır Kapısından geçiş yapacak Suriyeli vatandaşlar için her türlü idari ve güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. Gemici Suriyeli vatandaşların Mardin ve ilçelerindeki akrabalarının yanında 4 gün 3 gece kalacaklarını belirtti. Kurban bayramında Mardin’den 6 bin dolayında kişinin Suriye’deki akrabalarıyla bayramlaşmak için Suriye’ye gedeceği açıklandı.
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum