20 Eylül 2009

Mardin'e Okul Yaptıran Erzurumlu İşadamı: Memleketimde Yöneticiler Telefonlarımıza Cevap Vermiyor

Mardin'e iki okul ve bir sağlık ocağı yaptıran Erzurumlu işadamı Osman Bakırcı, Erzurum'daki vali ve belediye başkanlarını eleştirerek, "Aradığımızda telefonlarımıza cevap vermediler. Yatırımı hak edecek yönetici yok." dedi.

Mardin Valiliği tarafından düzenlenen eğitime destek kampanyası kapsamında geçtiğimiz günlerde okul ve sağlık ocağı vaadini yerine getiren Osmanlı İnşaat Yapı Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bakırcı'nın bu yardımları Erzurum'da yankı uyandırdı. Daha önce de Güneydoğu Bölgesi'nde sağlık ve eğitim yatırımları bulunan Erzurumlu işadamı Bakırcı, hizmetlerinden ötürü son olarak Mardin Valisi tarafından plaket ile ödüllendirildi.

İşadamı Bakırcı, kendi memleketine neden yatırım yapmadığı konusunda Cihan muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum'da bu tür yardımları organize edecek yönetici bulunmadığını belirten Osman Bakırcı, Erzurum'da vali veya belediye başkanlarının kendileriyle irtibata geçmediğini, hatta telefonlarına dahi cevap vermediklerine dikkat çekti. Erzurum'da okul ve sağlık ocağı yaptırmayı hak eden yönetici bulunmadığını ifade eden Bakırcı, "Biz para istemiyoruz. Ne valisi ne belediye başkanı kimse benimle irtibata geçmedi. Ben aradığımda ise telefonlara cevap vermediler. Erzurumlu olarak söylüyorum; bizim orada bu tür şeyleri yapabilecek kapasiteye sahip kimse yoktur. Bir yetkili arayıp da 'kardeşim sen ne yapıyon, Erzurumluymuşsun, neler yapabiliriz?' demedi. Bizim Erzurum'da da yerimiz var. Sağlık ocağı, hastane yapabiliriz, ama kimse ilgilenmiyor. Biz de Güneydoğu tarafına yardım yapıyoruz." dedi.

Türkiye genelinde 60 okul yaptırmayı planladıklarını kaydeden işadamı Bakırcı, okulların çoğunun Doğu illerine olacağını söyledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum