9 Ekim 2009

Bedensel Engellilere Tekerlekli Sandalye

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C4792255278247618.png
Bugüne kadar 81 ilde gerçekleştirdiği organizasyonlarla 18 bin adet Tekerlekli Sandalye dağıtımı yapan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Mardin’de ihtiyaç sahipleri engelli kişilerin taleplerine cevap vermek üzere Mardin Valiliği ile koordineli olarak tekerli sandalye dağıtacak.
Daha önce 4 kez Mardin Valiliği himayesinde yardım yapan dernek, yeni ihtiyaçlar olduğunu ve engelli vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırarak topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Mardin’de bulunan muhtarlar, Belediyeler, Kaymakamlıklar ve basın kuruluşları aracılığı ile çağrı yapılmasını istedi.
Mardin Valiliğinden Yapılan yazılı açıklamada, Yapılacak başvurular sonucunda, tekerlekli sandalye alamayan engellilerin toplum hayatına kazandırılması ve onura edilmesi amacıyla 31 Ekim tarihinde düzenlenecek törenle toplu dağıtım yapılacağı bildirilirken, İkametgah- fakirlik kağıdı- Nüfus sureti fotokopisi- sağlık rapor fotokopisi (Sağlık raporu yoksa muhtardan engelli olduğu ve sandalyeye ihtiyacı olduğuna dair bir tutanak yazısı)İstenilen evraklarda mutlaka bir telefon numarası ve ne tür tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirten dilekçe ile ilgili yerlere müracaat etmeleri halinde, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri dağıtılacağı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum