7 Ekim 2009

Bloggerler için kaynak rehber

Blogunuzun Sıralamasını YükseltmeYazdır
Bu, teknik veya garantili bir yöntem değildir, yalnızca blog yazanların başarılı bulduğu basit önerileri içerir.
Blogunuzu Ping Gönderecek şekilde ayarlayın.Bu seçenek etkinleştirildiğinde, blogunuz blog ilişkili hizmetlerin yanı sıra web üzerindeki çeşitli "yeni güncellenenler" listelerine de eklenir.
Navbarınızı etkinleştirin. Bu işlemi gerçekleştirin ve etkilerini hemen görün! Blogger Navbar'daki özelliklerden biri de Sonraki Blog düğmesidir, Navbar'ın etkin olduğu bir sonraki blog'u ziyaret etmek için bu düğmeyi tıklayın.
Bu Kaydı E-postayla Gönder'i yükleyin.Blogunuzda Kaydı E-postayla Gönder özelliğini kullanıyorsanız, kişiler kayıtlarınızı arkadaşlarına iletebilir. Bu işlem, site istatistikleriniz üzerinde hemen etkili olmayabilir ancak blogunuzun tanıtımını başkalarının sizin yerinize yapmasını sağlar.
Kayıt Sayfaları'nı açın. Her kaydı kendi web sayfasında Kayıt Sayfaları ile yayınlayarak, girişlerinizin bağlantılarının daha kolay verilmesini ve arama motorlarında ön plana çıkmasını sağlayın.
Site yayınınızı açın. Kişiler haber okuyucularında site yayınınıza abone olduğunda, kayıtlarınızı okuma olasılıkları oldukça yüksektir.
Blogunuzu Blogger listelerine ekleyin. Blogunuzu listelerimize eklediğinizde, blogunuz Sonraki Blog ve Yeni Güncellenenler alanlarıyla diğer alanlarda görüntülenir. Sitenize daha çok ziyaretçi çekmek için kullanabileceğiniz bir yöntemdir.
Kaliteli içerik yazın ve kayıtlarınıza özen gösterin. "Stiliniz" kötü yazmak, dilbilgisi kurallarına uymamak, noktalama işareti kullanmamak ve kötü bir tasarımsa bu, belirli bir kitlenin hoşuna gidebilir. Ancak buradaki amaç görülen ilgiyi artırmaktır bu nedenle stilinizi biraz düzeltmeye çalışın.
Düzenli güncellemeler yayınlayın. Basit: ne kadar blog kaydı gönderirseniz, blogunuz o kadar kişi tarafından ziyaret edilir.
Hedef kitlenizi düşünün. Bir hedef kitle oluşturmanın en iyi yolu, belirli bir kitleye hitap etmektir. Hedef kitlenizi düşünerek hareket ettiğinizde yazınız da belirli bir kitleye odaklanır. Odak noktası, sürekli ziyaretçilerin oluşmasına katkıda bulunur.
Arama motorlarını hesaba katın. Blogunuzun arama motorlarıyla uyumlu olarak çalışması için yapabileceğiniz bir kaç şey vardır. Kayıt başlıklarını ve kayıt sayfası arşivleme özelliğini kulanın. Bu özellik, her kayıt sayfanıza kaydınızın başlığına uygun olan bir akıllı ad verir. Ayrıca, blog kaydınızın açıklayıcı olmasını sağlayın. Belirli bir konuya ilişkin ustaca tasarlanmış bir kayıt, aramalarda en üst sıralarda çıkabilir.
Kayıtlarınızın ve paragraflarınızın kısa olmasına özen gösterin. Yeni ve uygun bilgileri blogosfere ekleyen kısa ve öz kayıtlar gönderin ve devam edin. Ziyaretçilerin blogunuza uğraması, blogunuzu okuması ve tıklaması için kaydınızın kısa ve verimli olmasını sağlayın.


Blogunuzun URL'sini e-posta imzanıza ekleyin.

Gün içinde kaç tane yönlendirilen e-posta gördüğünüzü bir düşünün ve bu durumun sunduğu olanakları hayal edin.


Adresinizi blog arama sitelerine ve dizinlere gönderin.

İnsanlar her gün blog içeriklerine Technorati aracılığıyla bakıyor. Siz onların listesinde misiniz? Olmalısınız. Blogunuzun URL'sini Technorati, Daypop, Blogdex, Popdex sitelerine ve bulduğunuz diğer sitelere gönderin.


Diğer blog'lara bağlantı oluşturun.

Bağlantılar, blogosferin para birimidir ve para kazanmak için para harcamak gerekir, bu nedenle bağlantı oluşturmaya başlayın.
Bir blogroll yükleyin. Bu, en kolay ve en etkili sosyal ağ şemasıdır ve basit bir bağlantıdan daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlar! Henüz blogroll'a sahip değilseniz hemen blogroll için kaydolun ve bağlantı listesini edinin.
Aktif olarak yorum yapın.

Bu, bağlantı oluşturmayla aynı etkiye sahiptir. Yorum sistemlerinin çoğu blogunuzun bağlantısını bırakabileceğiniz bir yol sunar ve bu şekilde en azından blogunuzu ziyaret etmelerini isteyebilirsiniz. Bu nedenle etkilendiğinizi düşündüğünüz blog ziyaretlerinizde bir veya iki yorum bırakın. Bu size avantaj sağlar.
Blogunuzda İzleme özelliğini etkinleştirin.

İzleme arkadaşlarınızın blogunuzdaki en yeni etkinliklerden haberdar olmasını sağlamanın en iyi yoludur. Yeni blog'larda bu özellik varsayılan olarak etkindir, ancak eski blog'lar için Yerleşim | Sayfa Öğeleri sekmesinden etkinleştirmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum