29 Ekim 2009

Erken doğum yapan kadın domuz gribinden öldü

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/29/ym_cin-grip2_k.jpg
Sağlık Bakanlığı, domuz gribi nedeniyle Diyarbakır'da tedavisi devam eden 34 yaşındaki bir bayanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilk pandemik A (H1N1) grip vakasının tespit edildiği 15 Mayıs 2009 tarihinden bu yana Türkiye'de toplam bin 411 vakanın tespit edildiği bildirildi. Bu vaka sayısının bugün itibariyle Türkiye'de var olan vaka sayısı değil, sürecin başlangıcından bu yana tespit edilen toplam vaka sayısı olduğu belirtildi.

Laboratuvar teyitli ve tedavisi hastanede sürdürülmekte olan 12 vakanın bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Bunlardan Diyarbakır'da tedavisi devam eden 34 yaşında bir bayan vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Halen 11 vakanın tedavisi hastanede devam etmektedir. Bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın tedavisi ise yoğun bakımda sürdürülmektedir." denildi.

Açıklamada, vatandaşların korunma tedbirlerine özenle riayet etmesi, grip belirtileri olan çocukların okul ve dershaneye gönderilmemesi gerektiği vurgulandı. İki yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumunda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır."
zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum