4 Ekim 2009

Teknoloji haftası başlıyor

http://www.taraf.com.tr/fotoraflar/04trfs9cebitlogo.jpg
Teknoloji tutkunlarının vazgeçilmezi CeBIT Fuarı kapılarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla açıyor. Fuarda, telekom şirketleri yer almayacak

Bu yıl kapılarını 10'uncu kez ziyaretçilerine açacak olan CeBIT Euraisa (Bilişim) Fuarı 7 ekimde başlıyor. İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde pazar gününe kadar devam edecek olan fuar, Türkiye'nin en büyük telekom şirketlerinin katılımı olmadan gerçekleşecek. Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinin de yer almayacağı fuar katılımcıları ile bu yıl tam anlamıyla bir iş fuarı olarak gerçekleşecek. CeBIT tarihinde ilk defa fuarın açılışını Cumhurbaşkanı yapacak.
Geçen yıl 5000’i genel müdür ve firma sahibi olmak üzere, 70 bin profesyonel, toplamda 160 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan CeBIT Bilişim Eurasia’da, krizde açılan yaraların bilişim teknolojileri ile nasıl sarılacağı gözler önüne serilecek. “İş Dünyası”, “Tüketici Elektroniği” ve “Dijital Yaşam” olmak üzere üç ana bölümden oluşan CeBIT Bilişim Eurasia 2009, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl iş dünyası bölümündeki yeniliklerle ve uluslararası katılımda görülen artışla ön plana çıkacak.
Toplam 60 bin metrekare alanda 12 tematik bölümde hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia’da Türkiye’de, Türk mühendislerce yapılan Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra, iletişimde yeni bir dönemi başlatan 3G dünyasına ait en yeni ürünler yer alacak.
Belediye, kamu kurum ve kuruluşları, bakanlık ve valiliklerin yer alacağı beşinci salondaki ‘Kamu Sektörü’ tematik bölümünde, Başbakanlık, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Ulaştırma Bakanlığı, bilişim altyapısı ile geliştirdikleri özel uygulama ve hizmet çözümlerini CeBIT Bilişim Eurasia ziyaretçilerine tanıtacak.
Farklı sektörlere yönelik kurumsal çözümlerin tanıtılacağı İş Dünyası salonlarında ticari yazılımlardan, mobil iş çözümlerine, bankacılık ve finans uygulamalarından telekom altyapısı ve Ar-Ge teknolojilerine kadar birçok konu ele alınacak. Tematik bölümlerin yanı sıra forum alanlarıyla geleceğin iş dünyasının masaya yatırılacağı CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı mekanda, Avrasya’nın en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009 da fuarın sekiz, dokuz ve 10’ncu salonlarında gerçekleşecek.

2 milyar dolarlık iş bağlantısı
Bu yıl “Tüm sektörler bilişimle buluşuyor” sloganıyla onuncu kez kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim Eurasia’ya çeşitli sektörlerde hizmet veren, satın alma yetkisi olan 220 üst düzey yönetici ve 440 dolayında da uzman seviyesinde şirket yetkilisini İstanbul’da ağırlanacak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık iş bağlantısının yapıldığı CeBIT Bilişim Eurasia’da, şirketler global ekonomik krizin yaralarını bilişimle saracak.

Dijital dünyanın en yenileri 6 ve 7’de
Hem iş hem de tüketici elektroniği ve dijital yaşama ilişkin teknolojilerin görücüye çıkarılacağı altı numaralı Tüketici Elektroniği salonunda, günlük hayatta ve iş ortamında kullanılan navigasyon, dijital görüntüleme, dijital eğlence, donanım ve çevre bilimleri, ev sinema sistemleri, akıllı ev sistemleri ve otomasyonlar tanıtılacak. TÜBİTAK’ın da Türkiye’deki Türk mühendislerce yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla yer alacağı altıncı salonda, iş ve kariyer, eSağlık/Telesağlık ve kamu sektörü bölümlerinin yanı sıra, önceki yıllardan farklı olarak Webciety tematik bölümü, fuara farklı bir hava katacak. Online sosyal ağ, e-ticaret firmaları, online pazarlama firmaları ve yazılım tedarikçilerinin yer alacağı Webciety tematik bölümünde pazarlama profesyonellerinin yanı sıra halkla ilişkiler, sosyal ağ kullanıcıları, medya ve blog yazarları bir araya gelecek.
Fuarda son kullanıcılara hitap eden ve yedinci salonda konuşlandırılan “Dijital Yaşam” bölümünde ise, dijital sistemler, mobil ürünler, servisler, yazılımlar ve uygulamalar sergilenecek. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Bilişim Market’in de bu bölümde konumlandırıldığı fuarın 7’nci salonunda telekomünikasyon hizmetleri ön plana çıkacak. 11 Ekim 2009 Pazar günü sona gerecek olan CeBIT Bilişim Eurasia’nin, giriş ücreti 20 Lira olarak belirlendi.
E-devlet zirvesi - CeBIT Fuarı ile birilkte yine Beylikdüzü Fuar merkezinde Bilişim Zirvesi de gerçekleştirilecek. E-devlet ve yeni medya gibi konuların işleneceği zirvede e-sağlık gibi hizmetler de masaya yatırılacak.
8 Ekim 2009 perşembe günü, Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi Karadeniz Salonu’nda saat 10:30’da başlayacak E-Devlet Konferansı’nda, E-Devlet projelerinin ülkemizde ulaştığı nokta ve projelerin daha hızlı ilerlerlemesi için hayata geçirilebilecek çözüm önerileri tartışılacak.
9 Ekim cuma günü ise 10:30’da başlayacak Yeni Medya Konferası’nda ise The Wall Street Journal gazetesi tarafından dünyanın önde gelen medya fütüristlerinden biri olarak nitelendirilen Gerd Leonhard saat 12:00’de “Yeni Dünya’nın Medyası” konulu bir konuşma yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum