31 Aralık 2009

200 Büyükelçi Mardin'den dünyaya demokrasi mesajı verecek

Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm büyükelçiler, gelecek hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Ankara'da düzenlenecek olan 2. Büyükelçiler Konferansı'nda bir araya geldikten sonra Mardin'e gelecekler.
http://img473.imageshack.us/img473/269/worldflagsbykampongboy9cl7.jpg
Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm büyükelçiler, gelecek hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Ankara'da düzenlenecek olan 2. Büyükelçiler Konferansı'nda bir araya geldikten sonra Mardin'e gelecekler.
"Demokrasi, Barış ve İstikrar. Dünyada Türk Dış Politikasında 2010'a Bakış" teması ile 2. Büyükelçiler Konferansı, 4-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Anıt Kabri'nde saygı duruşu ile başlayacak olan konferansın Bilkent Oteli'nde yapılacak açılışında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir konuşma yapacak. Ankara'daki çalışmaların ardından 9-10 Ocak günlerinde Davutoğlu ve Bakanlığın üst düzeydeki yetkililerinin katılımıyla Mardin'de konferansın bir değerlendirmesi yapılacak.

Bu arada. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, konferansa ilişkin bilgi verirken 1. Büyükelçiler Konferansı'nda uluslar arası gündemi meşgul eden çeşitli konulara hakim dinamiklerin ele alındığını, çözüm seçeneklerinin üretildiğini ve bir hayli yararlı geçtiğini belirterek 2. Konferansta da bu aradan geçen süre sarfındaki, küresel siyasi ve ekonomik gelişmeler ele alınacağını, karşılaşılan sınamalara karşı çözümler aranacağını anlattı.
Özügergin, ikili ziyaretler çerçevesinde gelecek hafta Türkiye'ye gelecek olan yabancı Dışişleri Bakanlarının da konuşmacı olarak konferansa katılması öngörüldüğünü de belirtirken bu çerçevede AB, Uzak Doğu, Latin Amerika ve Ortadoğu'dan ziyaretçilerin olacağını sözlerine ekledi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Mardin Milletvekili Halit Demir, Ankara'da biraraya gelecek olan 200 kadar Büyükelçinin daha sonra Mardin'e gelerek burada bir değerlendirme toplantısı yapacak olmalarının çok anlamlı olduğunu söyledi.
Mardin'in sahip olduğu kültürel ve etnik yapısı itibari ile herkesin huzur ve güven içerisinde yaşamasının büyükelçiler aracılığı ile bütün dünyaya verilecek en büyük mesaj olacağını anlatan Demir, toplantının Mardin'de de yapılıyor olmasının da kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum