5 Aralık 2009

Mardin Valisi Yolsuzluklara Savaş açtı

Mardin Valisi Hasan Duruer’in Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonunda Vali Yardımcıları ile birlikte II. Türkiye-Avrupa Forumu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Mardin Life gazetesinde yer alan köşe yazısı ve haberlere cevap verdi.

Mardin’de 10-12 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan II. Türkiye-Avrupa Forumu ile ilgili olarak Mardin Valisi Hasan Duruer bir basın açıklaması yaptı.

Vali Hasan Duruer’in Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonunda Vali Yardımcıları ile birlikte form ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, toplantıdan çok gazetemizde yer alan köşe yazısı ve haberlere cevap verdi.

Mardin’deki ulusal ve yerel medya kuruluşlarında görevli gazeteci ve temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında, Vali Hasan Duruer, kentte son 11 ay içinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

II. Türkiye-Avrupa Formunun 10-12 Aralık 2009 Tarihinde Medeniyetlerin beşiği olan Mardin’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Duruer, Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM ve Mardin Valiliği işbirliği ile düzenlenen Forum’a Avrupa ve Türkiye’den yüzlerce kişilik delegasyon katılacağını belirtti.

Avrupa Bütünleşmesi ve Türkiye başlığı ile gerçekleştirilecek 2. Türkiye - Avrupa Forumu’na Türkiye’den TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, büyükelçi, bürokrat, akademisyen ve gazetecinin katılacağını belirten Vali Hasan Duruer, bu gibi organizasyonların Mardin in Dünyaya tanıtılmasına çok büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Yine 10 Aralık 2009 tarihinde Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun da katılımlarıyla Gülser-Mahmut Tatlıdede İlköğretim Okulunun ve ertesi gün Bilge Köyündeki 4 derslikli İlköğretim okulunun da açılışlarının yapılacağını belirten Vali Duruer eğitime verdikleri önemi bir kez daha dile getirdi.

KÖŞE YAZARLARIMIZA ATIFLARDA BULUNDU

Yaptığı açıklamalarında sık sık sitemizde kendisi ile ilgili yazılan köşe yazısı ve haberlere atıflarda bulunan Vali Duruer, basın açıklaması boyunca kendisi ile ilgili yazılan yazılarla kendisinin daha önce hazırladığı rapordaki bilgileri karşılaştırması dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Projesinin devam ettiğini hatırlatan Vali Duruer, proje kapsamında yapılan çalışmalar çerçevesinde 11 aylık sürede 2 milyon 500 TL harcandığını, bu paranın büyük bölümünün il özel idare bütçesinden karşılandığını, bir miktarının da Kültür ve Turizm Bakanlığının kendilerine tahsis ettiği kaynaktan karşıladıklarını dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarının Türkiye çapında profesyonel teknik elemanlarla yaptıklarını belirten Vali Duruer, şu anda tarihi şehrin tamamının lazerle tarandığını ve gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra internette isteyenlerin 3 boyutlu halde tarihi şehri gezme şansına sahip olacaklarını belirtti.

Tarihi şehirle ilgili çalışmalarının son hızla devam edeceğini belirten Vali Hasan Duruer, tembelliğe asla müsamaha göstermeyeceklerini, tüm gayretlerinin Mardin ve Mardinli için olduğunu herkesin bu bilinç içinde çalışması gerektiğini belirti. Mardin’de bulunduğu süre içerisinde tembelliğe, lakaytlığa, hırsızlığa, yolsuzluğa ve rüşvete izin vermeyeceğini, fakirin, fukaranın ve yetimin hakkını da kimseye yedirtmeyeceğini ve herkesten aynı sorumluluk içinde bir çalışma beklediğini dile getirdi.

“SALONLARIN ÜNİVERSİTEYE TAHSİSİNİ VETO ETTİM”

Açıklamasında Artuklu Üniversitesi ile aralarında olan ilişkilerin soğuk olduğuna dikkat çeken Vali Duruer, iki yıl önce kurulan Artuklu Üniversitesi için valilik olarak çok amaçlı Atatürk kültür Merkezini, rektörlüğe tahsis ettiklerini hatırlattı.

Mardin Artuklu Üniversitesinin Atatürk Kültür Merkezindeki iki salona Mardin’de daha önce görev yapan iki valinin ismi vermesini doğru bulmadığını vurgulayan Vali Duruer, “Bu binaların mülkiyeti bize ait. Bizim inisiyatifimizde olan salonlara gidip bir babanın çocuklarına başkasının isim vermesi gibi bu salonla isim vermelerini şık bulmuyorum. İl Özel İdaresi tasarrufunda bulunan iki salon, il genel meclisi tarafından rektörlüğe tahsis edildi. Ben bu kararı valilik olarak kullanmak istediğimizde, onarımdadır diye vermedikleri için veto ettim. Bu salonlar, amacı doğrultusunda bütün sosyal etkinliklere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve kurumların etkinliklerine açıktır.”dedi.

“ATAMALARIN ARKASINDAYIM”

Yaptığı atamaların arkasında olduğunu dikkat çeken Vali Duruer, Milli Eğitim’de görev yapan bir görevlinin daha önce görev yaptığı bir köy okulunda hakkında 8 defa soruşturma açılmış olmasına rağmen ilk defa kendileri tarafından görevden aldığını ileri sürdü. Vali Duruer, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve aynı zamanda Mardin’in bir dönem önceki AKP’li milletvekili Beşir Hamidi’nin amcaoğlu olan Sırrı Hamidi’nin görevden alınması ile boşalan Genel Sekreterliğine, başarılı çalışmaları ile bilinen DEDAŞ eski İl Müdürü Halil Homan’ın valiliğin görüşleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından atandığını vurguladı.

VALİ DURUER: “CİDDİ YOLSUZLUKLAR ORTAYA ÇIKACAK”

Açıklamalarında il özel idaredeki yolsuzlukların ayyuka çıktığını dile getiren Duruer, . sadece bir araç kiralama işinde 60 bin liralık bir yolsuzluğun yapıldığını tespit ettiklerini ifade ederek bin 500 liraya kiralanması gereken araçların 4 bin liraya kiralandığını dikkat çekti.

Vali Duruer, İl Özel İdaredeki yolsuzluklarla ilgili olarak araştırmalarının devam ettiğini ve bu konuda önümüzdeki günlerde ciddi yolsuzlukları ortaya çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasında bir basın mensubunun Mardin Life Dergisini almaktan vazgeçtiği için mi kendisi hakkında yazıların yazılmaya başlandığı ve alındıysa bugüne kadar kaç tane alındı? şeklindeki sorusuna ise Vali Duruer, Mardin’in tanıtımını üstlenen her türlü kitap ve çalışmaya destek verdiğini ve bu anlamda görev yaptığı bir yıllık süre zarfında iki sayıdan dergi aldığını ifade etti. Kendisine derginin alımı ile ilgili olarak iki sayının haricinde her hangi bir teklifin gelmediğini dikkat çeken Vali Duruer, Valilik olarak aynı şekilde bazı gazetecilerin de fotoğraf albümlerine maddi destek verildiğini açıkladı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum