25 Aralık 2009

SGK'dan "Borçların Yeniden Yapılandırılması" Uyarısı

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C4353844070759771.jpg
Sosyal Güvenlik Kurumu Mardin İl Müdürlüğü, işveren ve sigortalıları, borçların yeniden yapılandırılması konusunda uyardı. SGK İl Müdürü Adil Demir, yapılan yazılı açıklamada yapılandırmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin, yapılandırma haklarını kaybedeceklerini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Mardin İl Müdürü Adil Demir, yeniden yapılandırılan borçların ödenmesi konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Demir Açıklamada, “5458 sayılı Kanun ve 5510 sayılı Kanunun geçici 23, geçici 24 ve geçici 25 inci maddeleri ile işveren ve sigortalılarımıza kapsama giren borçlarını yapılandırmak suretiyle ödeme kolaylığı imkânı sağlanmıştır. Hal böyle olmakla birlikte, anılan Kanun ve maddeler ile sağlanan hakkın kazanılması işveren ve sigortalılarımızın yine anılan Kanun ve maddelerde öngörülen şartlarda ve eksiksiz olarak borçlarını ödenmelerine bağlı bulunmaktadır. Bu nedenle, kapsama giren borçları yapılandırılmış ve ödeme yükümlülükleri halen devam eden işverenlerimizin ve sigortalılarımızın yapılandırma haklarını iradeleri dışında kaybetmemelerini teminen söz konusu Kanun ve maddelerde öngörülen aşağıdaki şartlar konusunda bilgilendirilmelerinin uygun olacağı değerlendirilmiştir” dedi
Demir, yapılandırma takvimine uymayanlar ve borç yükümlülüklerini yerine getirmeyenler yapılandırma haklarını kaybedeceklerini de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum