27 Aralık 2009

Yüksel: Hiç bir Çiftçi Mağdur Olmayacak

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C1136017866932997.jpg
Ak Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, buğday primleri ile ilgili olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşanan sorunların giderildiğini belirtti.

Sıkıntıların giderilmesinden sonra primlerin bugünden itibaren ödeneceğini vurgulayan Yüksel yaptığı yazılı açıklamada; toplam 2374 Çiftçiye 12 milyon 300 TL’lik ödeme yapılacağını ve hiçbir çiftçinin mağdur olmayacağını vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşanan sıkıntıların çözümü için Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüştüğünü belirten Yüksel; “Tarım Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesinde tüm Türkiye’de ödemeler yapılmış ancak Kızıltepe ilçesindeki sıkıntılar nedeniyle ödemeler ertelenmişti. Sorunun çözümünün ardından çiftçiler paralarını 25 Aralık 2009 tarihinden itibaren bankadan almaya başlayacaklar” dedi.

2.374 ÇİFTÇİYE TOPLAM 12 MİLYON 300 BİN TL ÇİFTÇİYE ÖDEME YAPILACAK

Açıklamada, Tarım Kooperatifine yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 2.374 çiftçiye toplam 12 milyon 300 bin TL Buğday primi ödeneceğini vurgulayan Yüksel “Çiftçi kredilerinin yeniden yapılandırılıyor. Çiftçilere mazot indirimi sağlanıyor. Tohum ve hayvancılık alanlarında önemi imkânlar sağlanıyor. Hiçbir çiftçi mağdur olmayacak. Her zaman üretenin yanındayız.” Dedi

Ak Parti döneminde Tarım alanındaki gelişmelerden de bahseden Yüksel; tarımda önceliklerin belirlenerek, verimliliği artırıcı çalışmalar yanında yeni projelerin ve programların uygulamaya koyulduğunu da sözlerine ekledi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum