2 Ocak 2010

2010’nun en güzel haberi Deniz Fenerinden

“Yüzyılın iyilik hareketi” sloganı ile yola çıkan Deniz Feneri Derneği, Mardin’deki maddi durumu düşük insanlara yardımlarını sürdürürken 4 bin 451 kişiyi giydireceği gezici giyim mağazası açılışına protokol üyelerinden hiç kimsenin katılmaması dernek gönüllülerinin tepkisine sebep oldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedfener.jpg
Mardin’de 2010 yılının en güzel haberi Deniz Feneri derneğinden geldi.

“Yüzyılın iyilik hareketi” sloganı ile yola çıkan Deniz Feneri Derneği, Mardin’deki maddi durumu düşük insanlara yardımlarını sürdürürken 4 bin 451 kişiyi giydireceği gezici giyim mağazası açılışına protokol üyelerinden hiç kimsenin katılmaması dernek gönüllülerinin tepkisine sebep oldu.

2007 yılında hayata geçirilen Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazası il il gezerek ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor.

Yaptığı yardımlarla Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insana umut ışığı olan Deniz Feneri Derneği, giyim yardımları kapsamında uyguladığı Gezici Giyim Mağazası çalışmasını bu kez Mardin’de hayata geçirdi.

744 AİLEDEN 4 BİN 451 KİŞİ GİYDİRİLECEK

Farklı bölgelerde farklı insanların ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirilen gezici giyim mağazalarıyla, ihtiyaç sahibi ailelerin pantolondan ayakkabıya, monttan gömleğe kadar tüm kıyafet ihtiyaçları gideriliyor. Gezici giyim mağazalarına randevu usulüyle davet edilen aileler kendi kıyafetlerini de gönüllerince deneme ve seçme özgürlüğüne sahip. Gezici Giyim Mağazasında 744 aileden 4 bin 451 kişi giydirilecek.

Mardin’de de ihtiyaçlı aileleri giydirmek üzere Yenişehir Semtinde 13 Mart Mah. Zafer Caddesi Mahmutoğlu Sitesi altında açılan Deniz Feneri Derneği, gezici giysi mağazasını açılış kurdelesini derneğin genel sekreteri Recep Koçak, Mardin Gönülleri ve yardımlarını almak üzere gelen vatandaşlar birlikte kesti. .

MARDİN’E 3 MİLYON 695 BİN TL DEĞERİNDE YARDIM

Açılışta konuşan Deniz feneri derneği genel sekreteri Recep Koçak, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mağazada izdihama yol açmamak için randevu sistemi ile davet edilecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara giyim yardımı yapacaklarını anlatan Koçak, “Giyim malzemelerin reyon reyon tefrişinin yapıldığı mağazada, randevu sistemiyle yoksul aileler davet edilerek giyim ihtiyaçlarını, kendi beğeni ve tercihlerine göre hiçbir ücret ödemeden karşılayacaklar. Deniz Feneri Derneği olarak 11 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mardin’de de açtığımız bu gezici giyim mağazası sayesinde Mardin merkez, ilçe ve köylerinden maddi durumu düşük 744 aileden toplam 4 bin 451 kişiyi tepeden tırnağa yeni elbiselerle giydireceğiz. Biliyorsunuz derneğimiz kesinlikle ikinci el ve kullanılmış elbisenin ne bağışını ne de dağıtımını kabul etmiyoruz. Mardin’de derneğin kuruluşundan bu güne 4 bin 756 aileye yaklaşık 3,5 milyon 695 bin TL’lik yardım yaptık. Derneğimiz Türkiye genelinde ise sadece 2009 yılında 88 bin aileye 20 milyon TL değerinde giyim yardımı yaptı. Mağazamız ocak ayının sonuna kadar açık kalacak. Bilindiği gibi denek merkezlerimizin bulunduğu her ilde sabit giyim mağazalarımız mevcut. Derneğimiz ihtiyaç sahibi kişilere gıda, giyim, barınma, nakit, eğitim gibi konularda destek vermektedir. Bunların içerisinde giyim yardımı kişinin tercihine bağlı olarak yapılmalıdır. Bu sebeple geçici süreyle açtığımız giyim mağazalarında yoksul kişilere tercih etme ve beğendiğini alma imkânı sunuyoruz. Merkezden uzak olan ilçe ve köylerimize ise burada kendi bedenlerine uygun elbiselerden birkaç çeşit seçip onların ayağına götüreceğiz.”dedi.

ALNIMIZ AK BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Deniz Feneri Derneğine yapılan iftiraların derneği zor durumda bıraktığını hatırlatan Koçak, bu tür yalan ve iftiraların hedefinde insanların yardımlaşma duygularının önüne geçmek olduğunu dikkat çekerek, “Derneğimize yapılan haksız saldırı, iftira ve karalamalar bizi zor durumda bıraktığı gibi yardıma muhtaç insanları da ve diğer yardımlaşma kuruluşlarını da zor durumda bırakıyor. 2008 yılından bu yana derneğimize yapılan yardımlarda azalma var. Bizlere yapılan bu iftiralar sayesinde zor günler geçiriyoruz. Derneğimizin yapısı itibari ile bizim kadar şeffaf çalışan hiçbir dernek yok. Bizde bu mağazadan çıkan bir çorap yapıştırılan barkot sayesinde kimin bağışladığını ve bu bağışın kime yapıldığını bütün herkes görebilir. Derneğimize yapılan yardımları bu şeffaflık ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye’de bizim kadar bu kadar şeffaf çalışan başka hiçbir kurum yok.”diye konuştu.

TEK TARAFLI İNFAZLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Almanya'da bulunan ve dernekleri ile sadece isim benzerliği olan Deniz Fenerinden dolayı kendilerinin de etkilendiklerini dikkat çeken Koçak, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Derneğimizin Türkiye dışında hiçbir şubesi olmamasına rağmen bazı medya kuruluşlarında Almanya’da devam eden iddiaları bizimle bağdaştırdılar. Bizim ismimizi de töhmet altında bıraktılar. En son kurban yolsuzluğunda herkes bizi hedef tahtasına oturttu. Yaptıkları haberlerin aslı ve astarı olmadığını söylememize ve dernek olarak açıklama yapmamıza rağmen aynı medya mensupları bu açıklamalarımızı yayınlamıyor. Bize karşı tek taraflı infaz yapılıyor. Diyarbakır’daki kesimlerle ilgili olay yerinde bir genel başka yardımcımız 6 personelimiz ve elimizde her kurban için ayır ayrı kamera kayıtları olmasın rağmen bu bilgilerin hiçbirini vermediler. Bağışçılarımız bu konuda müsterih olsunlar. Bütün kesimlerimiz veteriner gözetiminde ve dernek görevlileri nezaretinde, hijyenik şartlarda ve İslami usullere uygun olarak, Diyanet İşleri kurban kesim yönetmeliği çerçevesinde yapılmıştır. Yapılan denetimlerden her zaman alın akı ile çıktık. Şimdiye kadar süresiz denetlendik. Ama hiç birinden ceza alacak bir şey yapmadık. Burada bizim adımıza açılan ve hüküm verilen bir dava yok. Biz kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu karalama kampanyalarıyla ilgili fakirler adına üzüntü duyuyoruz. Bizler sadece birer köprüyüz. Hayırseverlerin emanetçisiyiz. Ülkemizin hala en çok faaliyet ve yardım yapan kuruluşların başında Deniz Feneri geliyor."

Gezici Giyim Mağazası'nın açılışında kısa bir konuşma yapan Deniz Feneri Derneği Kurumsal İletişim Müdürü Galip Kapusuz ise yardımlarının bütün engellemelere rağmen devam edeceğini vurguladı.

PROTOKOL ÜYELERİNİN İLGİSİZLİĞİNDEN YAKINDI

Açılış törenine katılan Deniz Feneri Gönüllüsü Ahmet Yavuz ise açılış töreninde davet edilmiş olmalarına rağmen ne belediyeden ne valilikten ne de diğer kurumlardan hiçbir yetkilinin katılmamasından dolayı fakirler adına üzüntü duyduklarını dile getirerek "Deniz Feneri Derneği'nin yaptığı çalışmaları hepimiz büyük bir ilgiyle, büyük onurla ve büyük bir kıvançla izliyoruz. Yılın 12 ayı, 365 günü yaptığı yardımlarda ve faaliyetlerse her zaman gönüllü bir şekilde köprü görevini üstlendik. Kurban dağıttılar, gıda dağıttılar, bölgemiz geçen yıllarda talihsiz bir sel felaketi geçirmişti. Hemen yardıma koştular. Deniz Feneri, ilimizin 10 ilçesinde ve köylerinde büyük hizmetler verdi. Gıda yardımı, giysi yardımı, et yardımı, kömür yardımı, yardım oldu yağdılar. Çekemeyenler, iftira atanlar çok oldu ama bu büyük başarılara imza atan Deniz Feneri Derneği yetkililerini yürekten kutluyorum. Bugüne kadar 4 bin 756 kişiye 3,5 trilyonluk yardım yapılmış bu az bir şey değil ki."şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra yardım almak üzere mağazaya gelen ve isminin verilmesini istemeyen bir vatandaş ise Deniz Feneri Derneği yetkililerine teşekkür ederek, “Kara kışın bastırdığı ve çocuklarımızı yaz kıyafetleri ile okula gönderdiğimiz bugünlerde yardımımıza koşan bu derneğe karşı konuşanlara verilecek en büyük cevap bu kızımın ayağındaki yırtık ayakkabının yerine aldığım bu botu bağışlayan insanlar zaten vermişti. Rabbim her ikisinden de razı olsun. Hem bağışlayandan hem de aracı olandan.”dedi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum