23 Ocak 2010

Iraklı Rektörler Mardine Gelecek

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C7926299678814192.JPG
Dohuk Üniversitesi Rektörü Dr. Asmat M. Khalid, Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Ali Saed Mohammed, Erbil Üniversitesi Rektörü Muhammed Sadık, Doğu Ergil ile birlikte 24.01.2010 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi’ni ziyaret edecekleri belirtildi..

Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada,Türkiye’deki üniversitelerin akademik çalışmaları, teşkilatlanma yapısı gibi konularda inceleme ve işbirliği sebebiyle Türkiye’ye gelecek olan heyet, bir yakın bölge üniversitesi olması nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi ile akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla ziyaretlerine Mardin’den başlayacakları belirtildi.başlayacak.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay “Türkoloji, Kürdoloji, Tarih ile Geleneksel İslam Sanatları ve Mimarlık gibi alanlarda işbirliği geliştirilmesi yönünde görüşme yapılacaktır.” dedi.

Rektör Omay “2007 yılında kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi vizyonu ve Yaşayan Diller Enstitüsü kurulma kararı gereği, komşu ülkeler İran ve Suriye ile imzalamış olduğu akademik ve bilimsel işbirliği protokollerinin ardından Irak ile de bir işbirliği geliştirme çalışması içindedir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum