20 Ocak 2010

Kavram Derhanesi'nden Eğitime Örnek Destek Projesi

Mardin'de dershane öğrencilerinin başlattığı proje kapsamında Süper Ligde mücadele eden takımların kaptanlarından aldıkları imzalı formalarla bir okula bilişm sınıfı kuracaklar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekkav.jpg
Kaptanların imzalı formaları Kızıltepe'de bilişim sınıfı olacak
Kızıltepe İlçesindeki Kavram Dershanesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi hazırladıkları örnek bir proje ile eğitime katkı sunmaya hazırlanıyor.

Kızıltepe Kavram Dershanesi öğrencileri, dershane idaresinin de desteğiyle başlattıkları bir projeyle sonradan tespit edilecek ihtiyac sahibi Mardin’deki herhangi bir okula bilişim sınıfı kurmak için Türkcell Süper Liginde bulunan 17 takımın kaptanından imzalı forma istediler.

Kavram Dershaneleri İstanbul merkezine gönderilen takım kaptanlarının imzalı formaları önümüzdeki günlerde Kızıltepe’deki şubeye gönderilerek düzenlenecek bir etkinlikte açık arttırma usulü ile satışa çıkartılacak, elde edilecek gelirle de Mardin’deki herhangi bir okula bilişim sınıfı kurulacak.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kavram Dershaneleri Kızıltepe Şubesi Müdürü Musa Bora, öğrencileri tarafından düşünülen ve kendilerince de desteklenen projeyi önce gelen merkezleriyle ardından da; Mardin Valiliği’yle paylaşarak desteklerini istediklerini belirtti.

Turkcell süper Ligde bulunan 17 takım kaptanının imzalı formasının İstanbul’daki merkezleri aracılığıyla kendilerine ulaştırılmak üzere kargoya verildiğini açıklayan Kızıltepe Kavram Dershanesi Müdürü Musa Bora; “ilimizin eğitim kalitesine katkıda bulunmak üzere verdiğimiz kurumsal hizmetlerin yanında bir de sosyal sorumluluğumuzun üzerimize yüklediği hissiyatla hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Dershane olarak daha önce de yaptığımız bir çalışmada Kavram Meslek Yüksek Okulu’nun da desteğiyle ilimiz genelindeki liselere yardımcı kitap ve Ansiklopedi setleri dağıtmıştık. Bu son projemizin amacı ise ihtiyaç sahibi bir okulumuzda bir bilgisayar bir bilişim sınıfı kurmayı amaçlamaktayız. Söz konusu proje öğrencilerimizin fikriyle oluşturuldu. İlgili kurum ve kuruluşlarla yazışmalarımızı yaptık. Projemizi Sayın Valimiz Hasan Duruer beyle de özellikle paylaştık. Kendileri bu tür sosyal projelere zaten büyük destekler vererek sahipleniyor. Sayın Valimizin desteğini görünce aslında bu projeyi onun himayesinde sürdürme kararı aldık” dedi.

MARDİN FORMASI'NI DA EKLEYECEKLER

Aralarında Fenerbahçeli Alex, Galatasaraylı Arda’nın da bulunduğu 17 takım kaptanının imzalı formalarını Vali Hasan Duruer’in uygun göreceği yakın bir tarih ve yerde düzenleyecekleri bir etkinlikle açık arttırma usulüyle pazarlayacaklarını dile getiren Bora: “17 takım kaptanımızın formalarına bir de Mardinsporumuzun takım Kaptanının imzalı formasını eklemeyi düşünüyoruz. Formaları öğrencilerimizin mankenliğiyle satışa sunacağız. Bu projeden 20 bin tl hedeflemekteyiz. Bu rakamı tutturacağımıza inanıyoruz. Bunu gerçekleştirdikten sonra öğrencilerimizin de yaratıcı fikirleriyle yeni yeni projelerle Kızıltepe’ye dershanemizin adını taşıyacak bir okul yaptırmayı hedefliyoruz.”şeklinde konuştu.
Kadir Üründü
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/466_kavramiy.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum