15 Ocak 2010

Mardin Valiliğinden Bir İlk Daha..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/doga.gif
Mardin Valiliği tarafından Mardin’in Eşsiz Doğası adlı tanıtıcı el broşürü yayınlandı.

Doğamıza Sahip Çıkalım sloganı ile Mardin ve çevresindeki doğal yaşamda var olan çeşitli bitki ve hayvan türlerinin yer aldığı broşür Mardin Valiliği ve Doğa Derneği işbirliği ile hazırlandı.

Uzun araştırmalar ve çalışmalar sonunda hazırlanan broşürün amacı, Doğal Ortamda yaşayan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan çeşitli canlı türlerinin korunması olduğunu söyleyen Vali Hasan Duruer, “ Küresel Isınma, ormanlık alanların tahrip edilerek yerine beton binaların dikilmesi, kuraklık, Avcılık gibi çeşitli nedenlerle birçok bitki ve hayvan türleri de yok olmakta bu da Doğal Yaşam dengesinin bozulmasına sebep olmaktadır. Yok, olan bu canlı türlerini ileride belki de sadece resimlerde görebileceğiz. İnsanların bilinçlenerek bu dengenin korunmasına katkıda bulunmaları ve bu nadide canlıları yok etmemeleri için Doğa Derneği ile böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızın insanlarımıza mesaj olacağını düşünüyorum” dedi.

Mardin’in Eşsiz Doğası Broşürü’ nün Sivil Toplum Kuruluşları, Kurumlar, Öğrenciler başta olmak üzere herkese ulaştırılacağı bildirildi.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga001.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga002.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga005.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga006.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga004.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/doga003.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum