20 Ocak 2010

MÜSİAD`dan hükümete IMF uyarısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, Hükümet IMF ile anlaşma yapması halinde; piyasalarda iyimserlik havası ve güven oluşmuşken, enflasyon belli bir düzeyde tutulmuş iken tekrar IMF kapısında beklemenin bir anlamının olmadığını ve iktidardaki hükümetin ekonomideki artıları da ciddiye alarak bu uyarıları dikkate alır ve anlaşmayı yapmaktan vazgeçer. dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeaksoy.jpg
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, hükümetin IMF ile anlaşma yapacağı haberleri üzerine bir basın açıklaması yaparak; “Ekonominin düzlüğe çıktığı, Türkiye’nin kredi notunun yükseldiği bir ortamda IMF ile anlaşmanın gündeme gelmesi dikkat çekicidir. Dileriz ki, hükümet bu yanlıştan vazgeçer. IMF ile anlaşma durumunda ülkeye sıcak para girişi sonucunda TL değer kazanacak, ama ihracat azalacak, ithalat ise tam tersine artacak, üretim yavaşlayacaktır. ” dedi.

Başkan Kazım Aksoy yaptığı basın açıklamasında:

“Son günlerde görsel ve yazılı basında hükümetin IMF ile anlaşma yapacağı haberleri yayınlanmaktadır. Bu haberler doğru ise, MÜSİAD Mardin Şubesi olarak tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz. Bizler şunu kesinlikle biliyoruz ki, gündemden düşmeyen ekonomik krizin en şiddetli zamanında bile IMF’ye boyun eğmeyen bu hükümet neden şimdi böyle bir anlaşmaya yanaşıyor. Ekonominin düzlüğe çıktığı, Türkiye’nin kredi notunun yükseldiği bir ortamda IMF ile anlaşmanın gündeme gelmesi dikkat çekicidir. Dileriz ki, hükümet bu yanlıştan vazgeçer. IMF ile anlaşma durumunda ülkeye sıcak para girişi sonucunda TL değer kazanacak, ama ihracat azalacak, ithalat ise tam tersine artacak, üretim yavaşlayacaktır. Böylece ihracatçımızın zaten zayıf olan rekabet gücü daha da azalacaktır.

Alınacak borç kısa bir süre için Ankara’yı rahatlatacak, piyasaya iyimser bir hava da katacaktır. Ancak uzun vadede düşünüldüğünde ülke ekonomisine hiçbir katkıda bulunmayacağı gibi, zarar da verecektir. İşsizliğin de artış göstermesine neden olacaktır.

Bizler MÜSİAD mensupları olarak diyoruz ki, piyasalarda iyimserlik havası ve güven oluşmuşken, enflasyon belli bir düzeyde tutulmuş iken tekrar IMF kapısında beklemenin bir anlamı yoktur. Dileriz ve umarız ki, iktidar ekonomideki artıları da ciddiye alarak bu uyarıları dikkate alır ve anlaşmayı yapmaktan vazgeçer.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum