10 Ocak 2010

Nusaybinli STK'lardan Vali Hasan Duruer'i Ziyaret..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/nusstk.gif
Nusaybinli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Vali Hasan Duruer’ i makamında ziyaret ettiler.

Vali Hasan Duruer, Nusaybin Yüksekokul Derneği Başkanı M. Zeki Can, Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdusselam Demir, AK Parti İlçe Başkanı Halil Can, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Ticaret Odası Başkanı Mahsum Özmen, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necat Taşpınar, ve Muhtarlar Derneğinden M. Emin Ay’ı valilik makamında kabul etti.

Nusaybin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Valilik makamında yapılan görüşmelerde Vali Duruer’ den, Nusaybin’de kurulacak Artuklu Üniversitesine bağlı 2 Yıllık Meslek Yüksekokulu için bina tahsisi ve Nusaybin hudut sınır kapısı konularında destek istediler.

Eğitimin, milletlerin bağımsız yaşabilmeleri, kalkınıp güçlenmeleri bakımından hayati önem taşıdığını belirten Vali Duruer, Mardin’in eğitim çıtasını yükseltmek için her şeyi Devlet’ten beklememek gerektiğini, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Hayırsever İşadamlarına, vatandaşlara da görev düştüğünü söyledi. Nusaybin ilçesinde 2 yıllık Meslek Yüksekokulu’nun açılmasının yarınlarının geleceği olan gençlerin okumalarına ve gelişmelerine büyük fayda sağlayacağını ifade eden Vali Duruer, öncelik olarak nüfus yoğunluğu bakımdan İlimiz Kızıltepe İlçesinde Yüksekokul’un açılmasının gerektiğini belirti.

Hubur sınır kapısına alternatif teşkil edecek Nusaybin Sınır Kapısının bir an önce temel atılması noktasında çalışmaların sürdüğünü söyleyen Vali Hasan Duruer, bölge ekonomisinin taşımacılık sektörüne endeksli olduğunu belirterek, transit taşımacılığa açılacak yeni sınır kapısının Ortadoğu pazarına, Mardin'in ve bölgenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum