27 Ocak 2010

TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASA ARAYIŞI MARDİN’DE TARTIŞILACAK

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/Fotograflar/C.%20Y%C3%9CKSEL/C%C3%BCneyt%20Y%C3%BCksel_3.jpg
Milletvekili Yüksel 2. Türkiye – Avrupa Forumu ve 2. Büyükelçiler Konferansı’ndan sonra bu kez de memleketi ve seçim bölgesi Mardin’de çok önemli hukukçuları ağırlamaya hazırlanıyor.

Ak Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Harvard ve Stanford Mezunu uluslararası bir hukukçu olan Y. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde hukukçularla beraber Türkiye’nin Yeni Anayasa Arayışı’nı masaya yatıracak.

Yüksel’in Mardin Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile beraber ortaklaşa düzenlediği panel 30 Ocak 2010 tarihinde Saat: 10.00’da MARDİN Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/strazburg%20300%202.jpg
TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASA ARAYIŞI: FELSEFE, YÖNTEM, İÇERİK konulu panel iki oturum halinde gerçekleşecek.

Panelin açılış konuşmalarını Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin Belediye Başkanı Av. M. Beşir Ayanoğlu, Mardin Milletvekilleri ve Mardin Valisi Hasan Duruer yapacak.

Panelin ilk oturumu olan “Felsefe ve Yöntem” başlıklı oturumu Milletvekili Yüksel yönetecek.

Oturumda T.B.M.M Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu “Türkiye’de Anayasa Değiştirme Sorunu”; Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun “Yeni Anayasa Yapımında Yöntem Sorunları” ve Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Köker de “Anayasa Yapım Süreçlerinde Kurucu İktidar Sorunu” üzerine konuşacak.

Başkanlığını T.B.M.M Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun yapacağı “Yeni Anayasa’nın İçeriği” konulu panelin ikinci oturumunda ise Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Yazıcı “Türkiye'nin Yeni Anayasa İhtiyacı: Yasakçılıktan Özgürlükçülüğe, Vesayetçilikten Demokrasiye,” konusu üzerinde; Mardin Milletvekili, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Uluslararası Hukukçu Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel “Türkiye’deki Demokratikleşme Hareketleri ve Yeni Anayasa Anlayışı” konusunda ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şahin Alpay da “Demokratik Açılım ve Türkiye'nin Kimlik Politikaları” konusunda fikirlerini aktaracak.

PANELLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN MARDİN MİLLETVEKİLİ YÜKSEL ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Aralık ayında düzenlemiş olduğumuz, . Türkiye – Avrupa Forumu, ardından Ocak ayında düzenlemiş olduğumuz 2. Büyükelçiler Konferansı’ndan sonra bu kez memleketim ve seçim bölgem Mardin’de ülkemizin çok önemli hukukçularını ağırlıyoruz.

Bu organizasyonlarla hem Mardin’i tüm ülkemize hatta tüm Dünya’ya tanıtıyor hem de geçmişte bölgenin önemli birer ilim, irfan merkezi durumunda olan; 13. ve 14 üncü Yüzyıllarda 6 tane üniversitesiyle bir ilim ve kültür kenti olan memleketimi Ortadoğu’nun yıldızı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Mardin’de 30 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan panelimizin konusunu TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASA ARAYIŞI: FELSEFE, YÖNTEM, İÇERİK olarak belirledik. Bizim hem parti olarak hem de bir hukukçu olarak hedefimiz daha demokratik, sivil ve modern bir yönetimdir. Bizim ülkemiz, bizim insanımız bunu hak ediyor. Artık antidemokratik ve çağdışı uygulamalara zemin hazırlayan uygulamalardan kurtulmamız gerek. 21. yüzyılı yansıtan teknoloji ve insan haklarındaki değişimleri Anayasa’ya aktarmamız gerekir.

Şunu tüm halkımız bilmeli ki “Bizler; adalet ve kalkınmanın olduğu bir düzen için, hukukun üstünlüğü için, birçok farklılık içerisinde, vatandaşlarımızın seçme hakkı olduğu bir demokrasi için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. “

İnanıyorum ki bu panelde ortaya çıkacak yeni fikirler demokrasimize pozitif katkı sağlayacaktır.

Cüneyt Yüksel sözlerinde çağdaş dünyanın etkin üyesi olma yolundaki Türkiye'de, çağdaş ve demokratik ruha sahip yasalar yapmanın öncelik olduğunu söyledi.

Yüksel, bir ülkeye yapılacak en büyük iyiliğin, iyi yasalar yapmak olduğunu ifade etti. Anayasa Değişikliği konusunda da önemli açıklamalar yapan Yüksel şu sözleri söyledi:

Meclisimiz yani Türkiye Büyük Millet Meclisi halk iradesinin yansıtıldığı en yüce organdır. Maalesef üzülerek görüyoruz ki halkın iradesiyle oluşan bu Meclis'e bu iradeyi kullanma noktasında olumsuz yaklaşan zihniyetler siyaset yapmakta, muhalefet görevini üstlenmektedir. Biz kuvvetler ayrılığı prensibi çerçevesinde her zaman her organın, yasamanın da, yürütmenin de, yargının da görevlerini tam yürütmesi tarafında olduk. Bu meclis seçimle başa gelmiştir, milletin iradesiyle oluşmuştur ve biz bize sunulan iradeyi milletimizin menfaati için en iyi şekilde kullanacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Türk halkı yıllardır sivil bir anayasa özlemi içindedir. Biliyorsunuz Cumhuriyet tarihimizde sadece 1924 Anayasası TBMM’de milletvekillerinin hür iradesiyle hazırlandı. 1961 ve 1982 anayasaları iki darbenin ardından oluşturuldu. Ülkemiz yıllar boyunca bunun sıkıntısını, sancısını, acısını çekti ve hala çekiyor. Biz bu sıkıntıları aşmak için uğraşıyoruz.

Bu sıkıntıları aşmak için de yetkiyi milletten aldık ve hesap vereceğimiz yer de yine milletin ta kendisidir. Bizim varlık nedenimiz millettir. Tek dayanağımız, tek umudumuz da millettir. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, milletin desteği, katkısı, hayır duası arkamızda olduğu müddetçe biz kararlılıkla yürümeye devam ettik ve bundan sonra da edeceğiz.

Şurası bir gerçek ki Yargı da, yasama da, yürütme de, sivil toplum da, bilim adamları da, aydınlar da Anayasa'nın belli bölümlerinden şikâyetçidir. Biz bunları beraber çözelim istiyoruz. Ülkemize yakışan bir Anayasa'yı hep birlikte yapalım istiyoruz.

Değişime, dönüşüme direnerek çağı yakalayamayız. İşte böyle bir zamanda Mardin gibi hoşgörü diyarı olan, dinler ve diller diyarı olan bir yerde, uluslararası arenada üne sahip hukukçularımızla Türkiye’nin Yeni Anayasa Arayışı’nı tartışacağız. Bu hem ilimiz için hem bölgemiz için hem de ülkemiz için çok büyük bir organizasyondur.

Yüksel; Mardin Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile beraber ortaklaşa düzenlediği panelin 30 Ocak 2010 tarihinde Saat: 10.00’da MARDİN Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini vurguladı ve tüm Mardinli hemşerilerini, tüm vatandaşları bu önemli panele davet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum