7 Ocak 2010

Üniversite rektöründen Valinin açıklamalarına cevap

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Mardin Valisi Hasan Duruer’in üniversiteye yönelik açıklamalarına cevap verdi.
http://img.haberler.com/haber/993/mardin-artuklu-universitesi-rektoru-prof-omay-1829993_o.jpg
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Mardin Valisi Hasan Duruer’in üniversiteye yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Vali Hasan Duruer’in bir yıllık değerlendirme toplantısında kendileri ile ilgili sorunları basının önünde konuşmasının bir mülki idare amirine yakışmadığını söyledi. Mardin Valiliği ile üniversite olarak olan sorunları inkar etmeyen Rektör Omay, var olan sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini dikkat çekti.

Mardin Artuklu Üniversitesini başka üniversitelerle karşılaştırmanın da yanlış olacağını ifade eden Rektör Omay, “Her üniversitenin kendine göre avantajları da dezavantajları da var. Bizim konumuzla başka bir üniversitenin konumu bir olmaz ki. Bizi onlarla karşılaştırması çok yanlış. Üniversitenin yerleşke planından kaynaklanan sorunları Sayın valimiz bizden çok daha iyi biliyor.”dedi.

Üniversitenin Mardin’in ve Mardinlilerin üniversitesi olduğuna dikkat çeken rektör Omay, bazı kurumların kendilerine destek olmaktan çok köstek olduklarını vurguladı.

Üniversiteyi ve valilik makamını yıpratmamak adına konu hakkında daha fazla açıklama yapmaktan kaçınan Rektör Omay, önlerindeki bütün engellemelere rağmen Mardin Artuklu Üniversitesi olarak kendilerine koydukları hedef doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini sözlerine ekledi.
http://www.artuklu.edu.tr
http://www.bitlisbulteni13.com/resim/1306634_p.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum