7 Ocak 2010

Vali Duruer’den Suriye’ye Bir Kamyon Fidan.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/fidan.gif
Suriye Arap Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi geliştirmek komşu şehir Haseki Valiliği ile komşuluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek amacıyla, daha önceki Suriye ziyaretlerinde Haseki ilinde fidan diken ve ağaçlandırmayı teşvik etmek amacıyla 1 kamyon fidan hediye edeceklerini bildiren Vali Hasan Duruer tarafından 2009 Aralık ayında 1 kamyon fidanı hediye olarak Suriye Haseki iline gönderdi.

Boylu ve estetik ağaçlardan oluşan 1128 adet fidanı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Fidanlık Mühendisi Ahmet Yıldız eşliğinde Haseki İline gönderen Vali Duruer; Yeşilsiz bir çevre, bir dünya akciğersiz bir insana benzer. Ağaçlandırma seferberliğine Mardin’de başladık, komşu ülkede devam ediyoruz. Bu sayede komşularımızı da ağaçlandırmaya teşvik etmiş oluyoruz” dedi.
Haseki protokolü ile beraber bir kamyon fidanı teslim alan Haseki Valisi General Muazza Necip Sellum, Mardin Valisinin bu jestinden dolayı çok mutlu olduğunu fidanları şehrin en güzel yerlerine dikeceğini ve onları koruyacaklarını ifade ederek; “Komşu ve dost Ülke Türkiye’nin Mardin Şehri ile her zaman iyi diyaloglar içindeyiz. Vali Duruer ile bu kardeşlik ve dostluğumuz daha da pekişti. Kendisine bu jestinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum