5 Ocak 2010

Vali Duruer'in, bir yıllık değerlendirme toplantısında en çok üniversite konuşuldu

5 Ocak 2009 tarihinde göreve başlayan Mardin Valisi Hasan Duruer'in bir yıllık değerlendirme toplantısında en çok üniversite konuşuldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifevalitop.jpg
Mardin’de göreve başladığı 5 Ocak 2009 tarihinde bir yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Mardin Valisi Hasan Duruer Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ile ilgili olarak ilginç bir iddiada bulunarak kendisini cumhurbaşkanına kadar şikâyet ettiğini söyledi.

Erdoba Butik otelde Mardin’de görev yapan ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya gelen Vali Hasan Duruer, turizmden kültüre, sağlıktan eğitime, spordan yatırımlara kadar bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Basın açıklamasında Vali Yardımcısı Ferhat Özen, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muazzez Kurtay ile Özel Kalem Müdürü Hüseyin Kurtay'ın yanında gazetemiz köşe yazarı ve muhabirlerinden, Nezir Güneş, Ekrem Arslan, Şeyhmus Edis, Kadir Üründü, Arif Altunkaynak, Selahattin Erol ve Mardin Life Dergisi Yayın Kurulu üyesi ve yazarlarından Yusuf Metin Yardımcı da hazır bulundu.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay hakkında ilginç iddialarda bulunan Vali Hasan Duruer, “Mardin’de kamuoyunu en fazla meşgul eden üniversite konusudur. Atatürk Kültür Merkezini ve 36 derslik bir binayı rektörlüğe tahsis ettik. Bütün odalar derslik olarak kullanılabilir. Her iki binada tam 127 oda var ve 20 tanede personelin muvafakatını verdik. Hangi personeli istediyseler ben vermişim. Eski valilik binasını her şeyi hazır olmasına rağmen valilik olarak kullanabilirdik ama biz mimarlık fakültesi olarak kullanmaları için onlara verdik. Biz gelecekte üniversitenin önünü kapanmaması için etraftaki arazileri aldık. Buna rağmen üniversite benim hakkımda devlet bakanına, kültür bakanına, başbakana ve cumhurbaşkanına şikayetlerde bulundular. Benim kimseyle itilafım yok çünkü ben valiyim ben duygularımla hareket etmem mantığımla hareket ederim. Devlet idaresi akıl ve mantıkla yürütülür duygularla yürütülmez. Herkes diyor ki vilayet üniversiteye engel oluyor. Üniversitenin işi 39 tane lojman almak değildir. Saltanat makamı gibi genel sekreter odasını dayayıp döşemek değildir. Üniversitenin işi talebe yetiştirmektir. Talebelerin buraya gelmesini sağlamaktır. Bu kadar imkanlara rağmen hala öğrenciler Diyarbakır’da okumaktadır.”dedi.

“ÜNİVERSİTEYE EN BÜYÜK DESTEĞİ BEN VERDİM”

Göreve geldiği günden beri “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesiyle hareket ettiğini dikkat çeken vali Duruer, “Bilindiği gibi bu kente kent konseyi diye bir merci var ve burada gazeteciler ve yöneticiler de var burada kentin sorunları tartışılmakta ve isteyen herkes katılabilmekte burada sayın rektörümüze çağrıda bulunduk gelip burada üniversite ile ilgili sorunları konuşalım diye. Becerisizliklerinin suçunu bana atıyorlar. Onlara gelin üniversitenin sorunlarını konuşalım kent konseyinde tartışalım hiçbiri gelmedi. Başta da söyledim her konuya açığız, tartışırız. Ayrıca belediye başkanıyla bir komisyon kuralım dedik rektörlük ve STK’larda olsun dedik. Rektör gelmeyeceklerini söyledi ben daha sonra gazetelerden öğreniyorum Midyat ve Nusaybin’de yüksekokul kurulacak ama 200 bin nüfuslu Kızıltepe planda yok bunun ne anlamı var Kızıltepe’de de kurulsun. Biz her konuda 3 ilçede de valilik olarak yardımcı oluruz. Eğer üniversitenin istediği bir şey varsa bunun yolu diyalogdan geçer dedikodudan ve şikayetten geçmez. Yanımdan uzaklaştırdığım bazı yalakalar ve dalkavuklar var. Onların büyük etkisi var. Bu konuda ben yaptığım bütün işlerin hesabını verebilirim yanımda çalışmayan personel bulundurmam. Karşılaştırma olarak diğer illerin üniversite için yaptıklarını söyleyeyim. Bakın dört tane il Batman, Şırnak, Muş, Siirt dördünü bir araya getirseniz. Bizim valilik olarak yaptıklarımızı o illerin valiliği yapmamıştır. Siirt ve diğer illerde eğitime destek varken bizde sadece 39 daire alabiliyor. Batman’da üniversitenin yerleşke planı çıkmış bizde daha çıkmamış, Batman’da yardımdan 900 bin lira toplanmış bizde 1 milyon toplanmış bende valiliğin hiçbir katkısı yokmuş. Yerleşkenin tahsisi dışında bina faslı yok.biz dört tane valinin yaptığından daha fazlasını yapmışız.”diye konuşu.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Açıklamasında kültürel dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Vali Duruer açıklamasın şu şekilde sürdürdü:

“İstanbul Metropolitan firmasıyla ortaklaşa düzenleyeceğimiz Türkiye’de tek, dünyada sayılı bir projeye imza atıyoruz. Şehrin tamamını lazerle taratıyoruz bu şekilde üçboyutlu bir şekilde şehri gezebileceksiniz. Alt yapı konusunda şuanda belediye başkanımızın iller bankasıyla çalışması var. Kanalizasyon ve su sorununu çözecek ve elektrik ve telefon kabloların hepsi yeraltına alınacak. Gözünüzün görebileceği bütün kirliğini kaldırıyoruz ve bu kenti en güzel yerleşim haline getireceğiz. Bu konularla ilgili devlet bakanı Cevdet yılmaz ve kültür bakanın ciddi destekleri oldu. Yaptığımız çalışmalar hakkında bir slayt gösterisi hazırlayacağız ve bunu İstanbul’da bir basın toplantısıyla bütün kamuoyu ve başbakanla, cumhurbaşkanı ile paylaşacağız. Başbakandan bu projeye büyük bir destek alacağımızı umut ediyorum. Bunlar bittikten sonra daha fazla turist bekliyoruz. Başka otel zincirlerinin gelmesini bekliyoruz bunun ilgili görüşmelerimiz var.”

Eğitim konusunda yapılan çalışmalara önem verdiklerini dikkat çeken Vali Duruer, “Biliyorsunuz çöreklenmiş bir sürü problemler var. Hiçbir iş yapmayan sadece maaş alan insanlar vardı. Burada öğrencilerimizin sorumluluğu bize aittir. Bu yüzden milli eğitim müdürünü değiştirdik. Okulların temizliği ve çalışmaları yapılmalıdır. Bizim hedefimiz sadece çocukları sosyal hayata da adapte etmemiz lazım. Özel idare ve halkın katkılarıyla bir çok okul yaptırdık.”şeklinde konuştu.
İletişim Haber Merkezi
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/Z3F_asa.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum