21 Ocak 2010

YÜKSEL 23–26 NİSAN 2009 TARİHLERİ ARASINDA ANTALYA’DA DÜZENLENEN PARLAMENTOLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NA KATILDI.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL TBMM bünyesinde milletvekillerinden oluşan Meclis Futbol Takımı ile Antalya'da düzenlenen Parlamentolar arası Futbol Turnuvası'na katıldı.

Mardin Milletvekili Yard. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in geçmişte milli formayı giyerek şampiyonluklar kazanmış bir güreşçi olduğu ve spora verdiği önem bilinmekte. Memleketi ve seçim bölgesi Mardin’in plaka numarası olan 47 numaralı formasıyla maçlara çıkan Yüksel; sporun 7 sinde de 70 inde de yapılması gerekliliğini belirtti.

Parlamenterler Spor Kulübü Derneği başkanlığında Antalya Rixos Otel'de Parlamentolar arası düzenlenen Futbol Turnuvası'na Türkiye Dünya'da ilk olarak ev sahipliği yaptı.

30 dakikalık iki devre halinde oynanan Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'na Macaristan, Kazakistan, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun da izlediği karşılaşmalara, milletvekillerinden Abdurrahman Arıcı (Antalya Milletvekili-Takım Kaptanı), Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili), Mehmet Günal (Antalya Milletvekili), Bayram Özçelik (Burdur Milletvekili), Nevzat Korkmaz (Isparta Milletvekili), Hüseyin Mert (İstanbul Milletvekili), Harun Tüfekçi (Konya Milletvekili), Necdet Budak (Edirne Milletvekili), Enver Yılmaz (Ordu Milletvekili), Fatih Öztürk (Samsun Milletvekili), Zekeriya Arslan (Afyon Milletvekili), Fevzi Şanverdi (Hatay Milletvekili), Fahrettin Poyraz (Bilecik Milletvekili) ve Sadettin Aydın (Erzurum Milletvekili) katıldı.

TÜRK PARLAMENTERLER ROMANYA’YI FARKLI YENDİ.

Turnuvanın ilk maçında Macaristan ile İtalya karşı karşıya gelirken, karşılaşmadan Macaristan 3–0 galibiyetle ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında ise Türkiye ile Romanya karşı karşıya geldi ve Karşılaşma 6–2 Türk Milletvekili takımının üstünlüğü ile sona erdi.

Parlamentolar arası Futbol Turnuvası'nın 2. gününde Türkiye ile Polonya karşı karşıya geldi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da yer aldığı Türkiye, Polonya'ya 3-1 mağlup oldu. Bakan Başesgioğlu kaptanlığında sahaya çıkan Türkiye, 20. dakikada kazandığı penaltıyı Giresun Milletvekili Adem Tatlı gole çevirdi. Polonya Milli Takımı'ndan Galatasaraylı eski futbolcu Kosecki, 30. dakikada sahneye çıktı ve 30. 41 ve 63. dakikalarda attığı gollerle takımını finale çıkardı.

Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Polonya, finalde Macaristan’la karşılaştı. Türkiye ise, İtalya ile 3.-4.'lük maçına çıktı.

TURNUVANIN ŞAMPİYONU MACARİSTAN OLURKEN; TÜRKİYE 4. OLDU.

Antalya'da düzenlenen Parlamentolar arası Futbol Turnuvası'nın son gününde Macaristan Polonya’yı; 2–1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Türkiye de İtalya ile oynadığı 3.-4.'lük maçında aynı skorla 2-1 yenilerek turnuvada 4. oldu.

Turnuva sonunda düzenlenen törende takımlara kupaları, Antalya Valisi Alaattin Yüksel tarafından verildi.

YÜKSEL: SPOR DOSTLUK, BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel; turnuvanın ülkemizin tanıtımına ve turizmine büyük katkıda bulunacağını belirtirken, turnuvanın geleneksel hale gelmesinin turnuvanın sonucundan daha büyük önem taşıdığını vurguladı. Spor dostluk, barış ve kardeşliktir diyen Yüksel Türkiye’de düzenlenen bu turnuvanın tüm dünya ülkelerinde örnek olmasını dilediğini vurguladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum