21 Ocak 2010

YÜKSEL’DEN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Yüksel; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin önemine değindi. Ulu önder Atatürk’ün bu günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklara armağan ettiğini belirterek şunları kaydetti:

'23 Nisan 1920' ülkemizin bağımsızlığımıza kavuşup Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gün olarak anılmaktadır.

Bundan 89 yıl önce TBMM’nin kurulmasıyla milletimiz tek bir çatı altında toplanmış ve ardından dünyada örneği görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi sonrasında milli iradenin egemen olduğu Cumhuriyet’imizin temelleri atılmıştır.

Ulu Önder Atatürk; "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ulusu yine ulusun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusun egemenliğidir” sözüyle ifade ettiği ulus egemenliğinin en önemli temsil yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Demokratik hukuk devletinin temel kurumu olan TBMM ulus iradesinin temsil edildiği en yüce organdır. Tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması aşamasında kararlı ve tarihi adımlar atan Türkiye Büyük Millet Meclisi 89 yıldır aynı kararlılıkla varlığını sürdürmektedir.

İşte; Ulu Önder Atatürk ulusumuzun verdiği bu bağımsızlık mücadelesinin önemine işaret etmiş, gelecek nesillere olan sevgi ve güveninin göstergesi olarak onlara demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini vermiştir ve bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu günle ilgili olarak onlara şu mesajı iletmiştir:

“Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Ulu Önder’in tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Bugünümüzün çocukları yarınımızın öğretmenleri, yarınımızın doktorları, yarınımızın siyasetçileri olacaktır. Onları çok iyi yetiştirmek, onlara çok iyi bir gelecek sunmak hepimizin birince derece görevidir.

Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerimle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum