20 Şubat 2010

DİKA’dan KASGİAD’a tanıtım toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin, çok konuşan değil, iş yapan ajans olmak istediklerini söyledi. Dicle Kalkınma Ajansı, Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) ile Kızıltepe Zahireciler Derneği’ne tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Kızıltepe Ticaret Borsası Müzayede Salonunda gerçekleştirilen toplantıya KASGİAD, Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ile onlara bağlı üyeler katıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedia3.jpg
Kızıltepe ilçesinde Zahireciler Derneği ve Aktif Sanayici Genç İş Adamları Derneği (KASGİAD) tarafından Kalkınma Ajansı ile ilgili bilgilendirme toplantısı organize edildi. Ticaret Borsası müzayede salonunda yapılan toplantıda Kalkınma Ajansı ile ilgili sunum izletildi.

Toplantıya Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Aktif Sanayici Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sait Sezer, Proje Sözleşme Yönetimi Birim Başkanı Fuat Özcan, Mardin YDO Koordinatörü Ahmet Nihat Bulutlu, Tanıtım İşbirliği Uzmanı Ahmet Pürcüklü ve Beyazıd Baran, Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Aslan, dernek üyeleri ve Kızıltepeli işadamları katıldı.

Dika Genel Sekreteri Abdullah Erin, şunları söyledi: "Çok konuşan değil iş yapan ajans olmak istiyoruz. Erin, tek derdimiz bu bölgeye yatırımların yapılmasıdır. Ne olursa olsun bu bölge için tek uğraşımız yatırım çabası olacaktır. Bu yörenin sıkıntılarını yaşamış ve görmüş biri olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla beraber hareket edip sorunları çözeceğiz. Konuşmasına devam eden Erin, ajansta bu bölge için tek başına bir şey yapamaz, ancak hep beraber hareket edersek bu bölgeyi bu ülkeyi kalkındırabiliriz."

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, bölgeler arası gelişmişlik farkı mevcudiyetini bilmeyen kimsenin kalmadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yediden yetmişe herkes bu bölgeler arası farklılığı bilir. Bu konunun ana hatlarıyla incelenmesi gerekiyor. Daha önce teşvik yasasının başarıya ulaşmamasının tek nedeni Osmaniye ile Hakkâri'nin bir tutulmasıdır. Bugün Mardin ile Hakkâri'yi bir tutarsanız yatırım Hakkâri'ye gitmeyecek Mardin'e gelecektir. Çünkü şartlar daha çok Mardin'de uygundur. Kurumlar vergisi ile gerçek vergilerin indiriminde bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarına göre oranlar uygulandı. Hatta toplantıda hemşerimiz olan Maliye Bakanı'mıza aynen şunu söyledim; Bu indirimlerle İzmit, Sakarya, İstanbul, Bursa ve Kızıltepe'deki anonim şirketleri, limited şirketleri vergilerine baktığımız zaman bir farklılık göze çarpmıyor. Ne olması lazım, bölgelerin gelişmişlik düzeylerine göre farkın gözetilmesi lazım ki kalkınma yavaş yavaş hızlanabilsin."

Kızıltepe Aktif Sanayici Genç İş Adamaları Derneği Başkanı Mehmet Sait Sezer, bir araya gelmeleriyle özgüven oluştuğunu, bu sayede bölge için büyük hamlelere imza atacaklarını söyledi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, şöyle konuştu: "Bölgede çok teşvikler yapıldı, en son kırsal kalkınmalarla alakalı teşviklerde sorunlar yaşandı. Bürokratik engeller yaşandı. Dileğimiz bu tür sıkıntıların olmamasıdır. İlçemizin, bölgemizin kalkınması için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla, işadamlarımızla beraber el ele verip çalışmalarımıza hız vermeliyiz."

Konuşmanın ardından soru cevap faslına geçilerek dinleyicilerin merak ettikleri soruları cevaplandıran Erin’e, Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız tarafından bir hediye takdim edildi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/2AZ_dia4.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum