8 Şubat 2010

TRT 42. Kuruluş Yıl Dönümünde Mardin’i Tanıttı..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/trtyay.gif
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu 42. Kuruluş Yıldönümünde canlı yayında Mardin’i tanıttı.

TRT’ nin Turizm ve Belgesel Kanalı 2 gün boyunca 2’şer saat Mardin’den canlı yayın yaptı. Mardin’in tarihi ve turistik güzelliklerinin yayında dillerin ve dinlerin kardeşliği Mardin’deki hoşgörü ve Mardin mutfağının anlatıldığı programa Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Müftü Mehmet Kızılkaya, Deyrulzaferan Metropoliti Saliba Özmen ve Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan katıldı.

Vali Duruer Programda Mardin’in güzelliklerini yerinde görmek gerektiğini ifade ederek, “ Mardin’in güzelliklerine uzaktan bakmak olmaz. Mardin’in büyüsünü yaşamak için Mardin’e gelmek lazım. Mardin’e bir gelen bir daha gelmek isteyecektir. Buradan herkesi Mardin’i gezip görmeye davet ediyorum” dedi.

Yerel sanatçıların okuduğu Mardin Türküleri ve Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin davul-zurna eşliğinde oynadığı yöresel oyunlarla program Mardin hayranlarını ekran başına topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum