14 Mart 2010

Cüneyt Yüksel; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/anneler%20gunu%20300.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kadınların toplumsal ve siyasal hayata etkin katılımının, gelişmişliğin, çağdaşlığın ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın önemli göstergelerinden bir olduğunu vurguladı.

Yüksel’in mesajında şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılının 8 Mart gününde ilan edilen “Dünya Kadınlar Günü” o günden bugünde dünyanın çoğu ülkesinde kadınların güncel taleplerini dile getirdikleri bir gün olarak anılmaktadır.

Ülkemizde 1926 Medeni Kanunu ile birlikte sosyal hayatta sağlanan kadın - erkek eşitliği, daha sonrasında 1930 lu yıllarda seçme ve seçilme hakkı ile birlikte Türk Kadınının önünde siyasi haklar bakımından hiçbir engel bulunmamaktadır. Ülkemizde kadınlarımız siyasi haklarını pek çok Avrupa ülkesinden önce kazanmıştır. Hükümetimiz kadınlarımızın eşit şartlarda sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta yer almalarını sağlamak için gerekli hukuki düzenlemeleri yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Kadınların çalışma hayatında eşit imkân ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının arttırılması bizim çağdaşlaşma anlayışımızın temelinde vardır.

Dünya’nın her yerindeki kadından ayrı bir yere koyacağımız Türk kadını ise Türk aile ve toplum yapısının en önemli mihenk taşı olup nice fedakarlıklar ortaya koymuştur. Kurtuluş Savaşı’nda gerek cephede gerekse cephe arkasında yaptıklarıyla bu Cumhuriyetin kurulmasında çok büyük emeği geçen Türk kadınına minnetlerimizi tekrar sunuyoruz.

Ülkemizde de artık kadınlarımız hem Kamu sektöründe hem de özel sektörde önemli misyonlar üstlenmiştir. Özellikle son dönemde hükümetimiz de kadınları siyasi hayatta görmek için birçok çaba göstermiştir. AK Parti hükümeti kadınların yönetime katılmasını istemekte ve bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Kadınlarımızın sadece aile hayatında değil, iş hayatında, toplum hayatında, sosyal hayatta, siyasette, sporda daha sayamadığım pek çok alanda kritik noktalarda da etkin görevler üstlendiklerini gururla görmekteyiz.

Gelecek neslin, Türk gençliğinin bizim annelerimizin elinde şekilleneceğini tekrar vurguluyor; bu duygu ve düşüncelerimle kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum