14 Mart 2010

Ders çalıştıktan sonra bilgisayara dalan çocuk, öğrendiklerinin yüzde 70'ini unutuyor

http://medya.zaman.com.tr/2010/03/13/bilgisayar1.jpg
Pedagog Fatih Kalkınç, ders çalıştıktan sonra bilgisayar ve televizyon ile meşgul olan öğrencinin çalıştığı dersin yüzde 70'ini unuttuğunu söyledi.

Kalkınç, Tarsus Özel Bahar İlköğretim Okulu öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik, başarılı olmada veliye ve öğrenciye düşen görevler hakkında konferans verdi. Günlük ders çalışma ve ilgili dersin evde tekrar edilmesinin önemini vurgulayan Kalkınç, cep telefonu, televizyon ve bilgisayarın kontrolsüz bir şekilde kullanılmasının dikkat ve öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bu konuda yalnız öğrenci değil velilere de çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Kalkınç, "Televizyon izlerken 1 saniyede gözümüz önünden 25 kare resim geçiyor. 1 saatlik bir izlenme sonucunda ise 90 bin kare resim insan gözü önünden geçmektedir. Bunun sonucunda beyin ve göz deforme olmaktadır. Haftada en az 3 kitap yılda ise 144 kitap okumak öğrencide dikkat, muhakeme, bilgi ve yorum yapmada üstün bir vasıf elde edecektir."dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum