14 Mart 2010

En İyi Örnek Proje Ödülü Mardin’e

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/sodesurfa.gif
Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “SODES İyi Örnekler Konferansı” 07-08 Mart 2010 tarihlerinde Şanlıurfa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcıları Yavuz Selim Süzer, Şenol Koca, GAP İl Valileri ve diğer yetkililerin katılımı ile yapıldı.

SODES uygulamaları kapsamında, Valiliğimizce Geleneksel Kıyafet Tasarım ve Üretim Projesi, Mardin’de Atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma Projesi ve Milli- Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi Tarihi-Kültürel Yerlerin Görülmesi Projesi en iyi projelere aday olarak gösterildi. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından “Geleneksel Kıyafet Tasarım ve Üretim Projesi” en iyi örnek proje seçildi. Ödül Başbakan Recep Tayyip Ergoğan tarafından proje yürütücüsü Halk Eğitim Müdürü Şeyhmus SÜMER’e verildi.

SODES kapsamında yürütülen projelerin ürünleri Harran Üniversitesinde hazırlanan Mardin standında sergilendi. Mardin standı, gelen ziyaretçiler tarafından beğeniyle izlendi. SODES proje yararlanıcılarının performans gösterileri bölümünde, Geleneksel Kıyafet Tasarım Atölyesinde tasarlanan ve üretilen kıyafet örnekleri defile ile sergilendi. İlköğretim öğrencileri tarafından oynanan Reyhani oyunu ile gösteri tamamlandı.

8 Mart 2010 da yapılan “ Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sosyal Kalkınma ve SODES” konulu panel, ardından katılımcılarla birlikte Şanlıurfa ‘daki bazı projelerin yerinde incelenmesi ile program tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum