7 Mart 2010

Kültür ve Turizm Bakanından Mardin’e Sürpriz Ziyaret

Mardin’e sürpriz bir ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi 700 yıllık Kasımiye Medresesinde incelemelerde bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegunayy.jpg
Mardin’e sürpriz bir ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi 700 yıllık Kasımiye Medresesinde incelemelerde bulundu.

Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Başkanı Lokman Sinanoğlu tarafından Mardin girişinde karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Kasımiye Medresesini ziyaret etti. 2005 yılından beri restorasyon çalışmaları başlayan ve birçok müteahhitin el değiştirmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen medrese hakkında Vali Duruer’den bilgi alan Bakan Günay, medresenin çevre düzenlemesi dahil bütün eksikliklerinin bitirilmesi için en kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi.

Medrese çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Günay, “Mardin hızla gelişiyor. Her gelişimde yeni bir gelişme ile karşı karşıyayım. Bu gelişim toplumun yer kesiminde de kendisini gösteriyor. Bizde bakanlık olarak şiddetle bunu destekliyoruz. Anadolu’da Mardin turizm açısından büyük bir çekim merkezi olacaktır. Mardin’de turizm açısından yapılan gelişmeler diğer iller içinde bir örnek gösteriyor. Urfa’da, Diyarbakır’da Gaziantep’de bu potansiyeli ayağa kalkındırmanın ne kadar yararlı olduğu bir iş kapısı bir gelir kapısı ve aynı zamanda tarihe sahiplenme bilinci kendisini hissettiriyor. Öteki illerde bunu önlerine koyup güzel bir şekilde orada da uygulamaları için çalışmaları lazım. “dedi.

Türkiye’deki kıyı turizminin yanında kültür turizminin geliştirmek için çalıştıklarını dikkat çeken Bakan Günay, bu çerçevede özgün mimari yapısı ve aynı zamanda önemli tarihi eserler olan Mardin’i n kültür turizmi açısından önemli bir varış noktası olacağını söyledi.

Bakan Günay, bütün gayretleri ile Mardin’i hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını ifade ederek Mardin’in önümüzdeki günlerde çok daha fazla ilgi çekip dünya gündemindeki yerini koruyacağına inandığını sözlerine ekledi.

Medrese çıkışında Mardin Valisi Hasan Duruer, Bakan Günay’a Mardin’i tanıtıcı bir kitap hediye etti. Kasımiye Medresesinden sonra Bakan Günay ve beraberindekiler kenteki tarihi mekânları gezdi. Programında olmamasına rağmen Mardin’e gelen Bakan Günay’ın daha sonra Diyarbakır’a geçti.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum