27 Mart 2010

Mardin'de yabancıya mülk satışı yasak

Türkiye kamuoyunda sık sık tartışılan yabancılara mülk satışında ilginç bir uygulama ortaya çıktı. Mardin ve Kilis’in tamamının kamu yararı ve ülke güvenliği açısından yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlendiği belirtildi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemerdin.jpg
Türkiye kamuoyunda sık sık tartışılan yabancılara mülk satışında ilginç bir uygulama ortaya çıktı. Mardin ve Kilis’in tamamının kamu yararı ve ülke güvenliği açısından yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlendiği belirtildi. Bu illerde 3 Aralık 2008’den itibaren yabancıların taşınmaz elde etmeleri durduruldu. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, “Türkiye genelinde 2003- 2009 tarihlerinde 79 bin 962 yabancı uyruklu gerçek kişi tarafından 49 milyon 989 bin metre kare alanlı 71 bin 489 adet taşınmaz edinilmiştir” dedi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın yabancılara mülk satışıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. Türkiye genelinde 01.01.2003 ve 31.12.2009 tarihleri arasında 79 bin 962 yabancı uyruklu gerçek kişi tarafından 49 milyon 989 bin metrekare alanlı 71 bin 489 adet taşınmaz edinildiğini açıkladı.
Hatay ili içinde yabancıların edindiği taşınmazların oranı binde 5’i geçtiği için burada son dört yıldır yabancılara satışın durdurulduğunu kaydeden Demir, “Mardin ve Kilis illerinin tamamı ülke güvenliği açısından yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlendiğinden, bu illerde 03.12.2008 tarihinden itibaren yabancıların taşınmaz hak edinimleri durdurulmuştur” dedi.
Demir, Antalya, Muğla ve Aydın’da yabancıların merkez ilçe ilçeler bazında toplam imarlı alanların yüzde 10’unu geçen miktarda taşınmaz edinimi olmadığından satışların sürdüğünü de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum