27 Mart 2010

Nusaybin Transit Sınır Kapısı inşatı nisanda başlıyor

Türkiye ile Suriye arasında yapılması planlanan Nusaybin Transit Sınır Kapısı'nın inşasına nisan ayında başlanacak.
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/255066.jpg
Çalışmaların hızlandırılması amacıyla Ankara'da temaslarda bulunan Nusaybinli sivil toplum kuruluşları, Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü. Yazıcı'nın, sınır kapısının yapımına önümüzdeki ay başlanacağını söylediği öğrenildi. Kapının, Avrupa modelinde olduğu gibi 'Kardeş Kapı' adı altında 'tek bina, tek gümrük ve tek mühür' şeklinde çalışacağı bildirildi.

Ankara'da gerçekleştirilen temasları değerlendiren Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, sınır kapısı ile ilgili görüşmelerin olumlu geçtiği kaydetti.

Tunçalan, "Büyük potansiyelden yaralanamıyoruz. Vatandaşın hediyelik getirdiği bir kilo çay bile elinden alınıyor. Bu şartların iyileştirilmesi ve potansiyelin halka sunulması için Bakan Yazıcı ile yaptığımız görüşmeler iyi geçti. Bakan beyden mevcut sınır kapısı şartlarının iyileştirilmesi için de söz aldık." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum