6 Mart 2010

Şahkulubey Parlamenterlerle Buluştu

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C1659555771587933.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili Sayın Gönül Bekin Şahkulubey, öğlen yemeğinde Çek Parlamenterle bir araya geldi.

Çek Cumhuriyeti Millet Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı ve Eski İçişleri Bakanı Sayın Frantisek Bublan’a Mardin paketi takdim edip, yakasına telkari işi ay yıldız rozet takan Şahkulubey konuşmasında “Çek Parlamenteri Mardin’e bekliyorum. Diller ve dinler şehri olarak ünlenen Mardin, hoşgörüde dünyaya model olabilecek özellikte bir şehirdir. Kültürel, tarihi, sosyal ve etnik dokusu itibariyle mozaik bir kenttir. Yedi bin yıldır, Türk, Arap, Süryani, Kürt, Yezidi gibi çeşitli etnik köken ve dinden gelen insanların kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı hoşgörü diyarıdır. Buradaki güzellikleri tüm dünyanın görmesini arzu ediyoruz ve Çek Parlamenterleri, dünya kültür mirasının en güzel yadigarlarından olan ilimize en kısa zamanda ziyarete bekliyoruz.” dedi.

Türkiye Çek Cumhuriyeti Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Sayın Hüseyin Tuğcu tarafından verilen öğlen yemeğine Çek Cumhuriyeti heyetinden, Güvenlik Komite Başkanı Frantisek Bublan, Başkan Yardımcıları Zdenek Bohac ve Zdenek Marsicek, Komisyon Üyesi Vaclav Klucka, Komisyon Asistanları Juraj Raninec ve Jan Cech ile Dışişleri Departmanından Sarka Vaskova katıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum