14 Mart 2010

Yeşilli Kütüklü’de Fidan Dikim Töreni

Yeşilli ilçesine bağlı Kütüklü köyü ilköğretim okulunun bahçesine Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin’in katılımıyla fidan dikim töreni yapıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifefidan0.jpg
Fidan dikim törenine Kaymakam Murat Girgin’in yanı sıra ilçe idare amirleri, Kütüklü köyü halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okulun bahçesine öğrencilerle beraber çam, akasya, akçaağaç, katalpa ve zakkum fidanlarından oluşan toplam 300 adet fidan dikildi.

Girgin: Doğa sevgisi küçük yaşlarda aşılanmalı…

Kaymakam Murat Girgin fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, küçük yaşlardan itibaren çocuklara ağaç, orman ve doğa sevgisinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Okul bahçelerinin ağaçlandırılmasına tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerin duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Girgin, ''Öğrencilerimiz de öğretmenlerinden aldıkları bilgilerle doğal hayatın korunması, okul ve çevrelerinin yeşillendirilerek, güzelleştirilmesine katkıda bulunacaktır. Kütüklü ilköğretim okulu öğrencilerinin dikilen bu fidanlara sahip çıkacağına ve özenle büyüteceğine inanıyorum'' dedi.

Girgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 40 yıldır kullanılan kütüklü köyü ilköğretim okulunun bahçesinde ihata duvarı olmadığı için tek bir ağaç yoktu. Geçen hafta kaymakamlığımız tarafından yaptırılan duvarın tamamlanmasıyla birlikte ilk işimiz burayı yeşillendirme çalışmasına başlamak oldu.”

Daha sonra toprakla buluşturulan 300 fidana Kaymakam Murat Girgin öğrencilerle birlikte cansuyu verdi.

Kaymakam fidanları öğrencilere emanet etti…

Kaymakam Murat Girgin köyden ayrılmadan önce her bir ağacı korumak ve sulamak üzere öğrencilere emanet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum