25 Nisan 2010

Dünyanın En Uzun Adamının Belgeseli Çekiliyor

2,47 metrelik boyuyla adını 'Dünyanın en uzun boylu adamı' olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na yazdıran Mardinli Sultan Kösen'in hayatının anlatıldığı belgeselin bir bölümü Londra'da çekilecek.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeskosen.jpg
Londra'ya gitmek için Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Kösen, burada yaptığı açıklamada, bir İngiliz televizyon kanalı tarafından yapılacak belgesel çekimi için Londra'ya gideceğini, orada 2 gün çekimlere katıldıktan sonra Amerika'ya geçeceğini belirtti.

Amacının para kazanmak değil, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirten Kösen, belgeselde küçük yaştan beri yaşadığı zorluklar ve başından geçenlerin anlatılacağını ifade etti.

Daha önce Mardin ve Ankara'da belgeselin çekimlerinin yapıldığını, Londra ve ABD'de yapılacak çekimlerle belgeselin tamamlanacağını belirten Kösen, ABD'nin en uzun adamı ile de bir araya geleceklerini söyledi.

Havalimanında gazetecilerle konuşurken yolcuların ve yolcu yakınlarının da ilgi odağı haline gelen Sultan Kösen, vatandaşları kırmayarak onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu arada Kösen'in Londra'ya uçuşu, İzlanda'da yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının İngiltere hava sahasını etkisi altına alması nedeniyle uçuşların iptal edilmesi yüzünden ertelendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum