4 Nisan 2010

Kızıltepe Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesinin Büyük Başarısı

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/kiziltepeeml2010.gif
Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi Alanı öğrencileri 17 Şubat 2010 tarihinde Mardin’de yapılan yarışmadan sonra İl birinciliğini elde ettiler. Daha sonra bölge birinciliğini elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar. Proje Tabanlı Beceri yarışmasında Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 1 alanında “Fonksiyonel Beşik” Projesi ile 2.242 meslek lisesinin 6205 projeyle katıldığı proje tabanlı beceri yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.

Tüm dünyada kullanılan bebek beşikleri, bebek büyüdükten sonra beşiğin ekonomik ömrünü tamamlamadan depolara kaldırılarak büyük bir israfa yol açtığını ve bu israfı ortadan kaldırmak için bu projeyi hazırladıklarını dile getiren Proje Danışmanı Ahşap Teknolojisi Öğretmeni Mehmet Sıddık KAYA, “Projemiz ile ürünün işlevselliğini arttırarak, farklı zamanlarda başka ihtiyaçları da karşılayabilecek bir ürün haline getirdik. Tasarladığımız bu ürün sayesinde bir yıl süreyle beşik olarak kullandığımız mobilyamız bir yılın ardından, Orta sehpa, Şifonyer, TV sehpası ya da Tuvalet masası olarak kullanılabilecektir” dedi.

Okul Müdürü Yusuf ÖZTÜRK ise,‘’Son 5 yıldır yapılan bu proje yarışmaları mesleki ve teknik eğitime büyük bir heyecan getirdi ve bu projelerle öğretmen ve öğrencilerimiz kendi düşüncelerini hayata geçirme imkânı buldular. Bu güne kadar yapılan proje tabanlı beceri yarışmalarında ilk bölge birinciliğinin yanında Türkiye birinciliğinin de alınması bizim açımızdan çok sevindiricidir ancak bir tesadüf değildir. Mardin’in daha önceki en iyi derecesi olan bölge ikinciliği de bizim okulumuza aittir. Bunun yanında AB projeleri ve SODES Projelerinde de okulumuz bir ekol haline gelmiştir. Sistemli çalışmamız ve ekip ruhumuz bize bu başarıyı getirdiği gibi omuz omuza ağır bir yük de bindirmiştir. Türkiye birincisi olan bir okulun idareci, öğretmen ve öğrencileri olarak daha sonraki yıllarda da bu başarılarımızı devam ettirmenin gayreti ve sorumluluğu içerisinde olacağız. Hiç unutulmamalıdır ki bir başarıyı elde etmekten ziyade onu koruyabilmek önemlidir’’ şeklinde konuştu.

Yarışmada Türkiye Birinciliği kazanan öğrenci ve öğretmenleri makamında kabul eden Vali Hasan Duruer, kendilerini tebrik ederek, öğrencilerden başarılarının devamını beklediğini söyledi. Duruer, “Gurur duyulacak bir başarı elde ettiniz. Bu gayretli çalışmayla geleceğin başarılı mühendisleri olabilirisiniz. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Vali Duruer daha sonra öğrencilere birer dijital fotoğraf makinesi, öğretmenlere de birer evrak çantası ve Mardin’i tanıtıcı cd’i ve kitaplar hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum