25 Nisan 2010

MARDİN’DE TURİZM YATIRIMLARI ARTIYOR

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C0413034919621772.JPG
Sahip olduğu eşsiz tarihi birikimiyle son yıllarda bölgede yıldızı parlayan illerden biri olan Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerin oturup dinleneceği, soluklanabileceği yerlerden biri olan Seyr-i Merdin cafesi hizmete girdi.

Turizm yatırımı olarak özel bir girişimci tarafından açılan Seyr-i Merdin cafesinin açılışını Vali Hasan Duruer yaptı. Vali Duruer, Turizm şehri olan Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Mardin halkının da oturup, dinlenebileceği sosyal yerlere ihtiyaç olduğunu belirti. Vali Duruer, Seyr-i Merdin cafesinin Mardin’e hayırlı olması dileğinde bulundu.

Mardin birinci cadde üzerindeki bir binanın terasında hizmet vermeye başlayan Seyr-i Merdin cafesinin açılışı yapan Vali Durer, tarihi binanın terasında hizmet veren Seyri Merdin cafesinde bir süre oturarak, Kartal Yuvası görünümündeki Mardin Kalesi ve Kız Meslek Lisesi ile gece görüntüsüyle okyanusu andıran Mezopotamya ovasını izledi.

Seyr-i Merdin cafesine gelen yerli ve yabancı insanlar, bir taraftan uçsuz bucaksız Mezopotamya ovasını ayaklarının altında hissederken, diğer taraftan taşları tel tel dantel gibi işlenmiş tarihi Kız Meslek Lisesi’ni seyretmenin keyfini çıkartıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum