18 Eylül 2010

SÜRGÜCÜ BELEDİYESİ KENT PARK PROJESİ İÇİN UYGUN YER ARAYIŞINDA

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSJNpa9f0QQUItkdQYibWW18U6KOPViUH4oACPTphe_EUXFroIE6VrQLvnl-3GRgcNCWUl89ZKAG8gG8aC-XFoLEhXQ9hVxo2G5KhOxiwxd0bjhtrngECzdhxMpoTMZiQc7lwGjUg7/s1600/kent-park.jpg

Sürgücü Belediye Başkanlığının hazırladığı ve DİKA (Dicle Kalkınma Ajansına) ya sunduğu Kent Park Projesi DİKA tarafından onaylandı. Bu kapsamda Sürgücü Belediyesi DİKA dan alınacak yaklaşık 200.000 TL lik hibe ile bu çok amaçlı parkı hayata geçirecek. Belediye bu amaçla ilk etapta uygun yer bulabilmek için arayışa girmiş bulunmaktadır.

Bu parkın amacı şöyle özetlenmiş durumda. Sürgücü Beldesinde doğa ve çevre ile uyumlu bir kent parkı oluşturmak için oyun alanları, spor olanağı bulunmayan çocuklar için spor alanları, evinden dışarıya çıkmayan kadınlar için piknik olanağı, çalışan erkekler için dinlenme olanağı sunarak kadın, erkek, gençler ve çocukların bir arada eğlenme ve dinlenmelerine imkân vermek, özellikle çocuk ve gençlerin sporu meslek olarak yapmayı seçmesine katkıda bulunmak, çocukları ve gençleri sokaktan kurtararak bedenen ve ruhen daha sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunmak. Hedef 0-12 yaş arasında 950 çocuk ve 12-21 yaş arası 1800 gençtir.

Avanprojesi hazır olan Kent Parkı uygulama projesinin özel sektöre hazırlattırılması için ihale hazırlıklarının yapılarak, ihalenin yapılması bu kapsamda İmar planında park alanı olarak belirlenmiş olan 4500 m2 lik alanda
a. Çocuk oyun alanları,
b. Gençler ve çocuklar için 1 adat basket ve 1 adet voleybol sahası,
c. Piknik alanları, (Çeşme, Mangal nişleri, Piknik masaları)
d. Üçer kabinli kadın ve erkek wc binası,
e. 3 Adet yağmur barınağı,
f. Çevre koruma amaçlı çit,
g. Yürürüş yolları,
h. Havuz,
SURGUCUM DAN 1 ÖNERİ

SÜRGÜCÜ BELEDİYESİNİN YAPACAĞI KENT PARK İÇİN EN GÜZEL YER DEŞTELEY DİR.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvfygWn0DKTRhqquR_88e-RhGcBp88sIieGaAy1Yi0v2c6Y5LafFEqI54v9bAKfZDrMhz8nFmavjdS36WSaCCTgKXnQBs6XjYmDyiOcMjwXnAbHMvM-O72ADXvtXFa829r39YAbJMB/s1600/S%C3%BCrg%C3%BCc%C3%BC+Kent+Park.jpg

Burası İsa, Mustafa ve Ahmet ŞEN arazileridir. Burası Deştelénin göbeğindedir. Ve her yere en yakın yerdir.
İŞTE 10 NEDEN
1.Yazlık Köşk (Yazlık Köşk ileride onarılarak tarihi konumu nedeniyle belde misafirhanesi olarak hizmete sokulabilir)
2.Kanya Azim Çeşmesi (Kanya Azim Çeşmesi ve çevresi ileride istimlâk edilerek mesire alanı olarak düzenlenebilir)
3.Erkekler Çeşmesi, (Kanya Méran) Kanya Méran restore edilerek eski önemli konumuna kavuşturulabilir.
4.Tarihi Taş Köprü (İleride tarihi bir mekan olarak Cafe benzeri bir yer olarak hizmete sokulabilir)
5.Sürgücü Deresi (Tarihi taş köprünün 200 metre aşağısında bir bent inşa edilip, insanların yazın yüzme ihtiyacı sağlanabilir. Yada bu gölet kültür balığı yetiştiriciliği amacıyla hizmete sokulabilir)
6.Tarihi Su Değirmeni (Sürgücündeki tarihi eserler koruma ve ilelebet yaşatmak amacıyla daha da yıkılması engelleyip bir proje kapsamında restorasyonu yapılabilir)
7. Tarihi Mérga İso (Burası ileride eskisi gibi düzenlenerek mesire alanı olarak faaliyete sokulabilir.)
8.Sürgücü Futbol Sahası (Çevre ilçe ve Beldeler ile yapılacak Futbol musabakaları sonrası burada dinlenmek için burası büyük önem kazanmaktadır.)
9.Eski Sağlık Ocağı (Eski sağlık ocağı Belediyenin özel mülkü haline getirilerek. Belediye İktisadi işletmesi kapsamında belediyeye gelir getirici konaklama yeri (dayalı döşeli) olarak düzenlenebilir. Yıllardır Sürgücüden uzakta kalan ve ailece bir haftalığına beldemizde kalmak isteyen misafir aileler için buranın bu amaçla hizmete sokulması belde için en büyük hizmettir.)
10.Şeyh Fakir Balıklı Göl (Şeyh Fakir Balıklı gölde birçok temel ihtiyaç ve eksiklik bulunması nedeniyle Kent Parkın bu bölgede yapılması oranında tüm ihtiyaçlarını giderecektir. Ayrıca uzun vadede Şeyh Fakir Balıklı Gölün çevresindeki araziler satın alınarak hazırlanacak bir proje ile Urfadaki Balıklı göle benzer konuma getirilmesi sağlanabilir. Böylece beldemizin İnanç turizmi kapsamında bölgenin gözdesi haline getirilebilir.)
Mehmet AYAZ
Surgucum
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum